Balon spion sau OZN? Japonia, uimită de o minge de fier cu diametrul de 1,5 metri eșuată pe plajă

Balon spion sau OZN? Japonia, uimită de o minge de fier cu diametrul de 1,5 metri eșuată pe plajă

Poliția și locuitorii dintr-un oraș de coastă japonez au fost șocați când o sferă mare de fier a fost descoperită pe o plajă locală, autoritățile recunoscând că nu au nicio idee despre ce este vorba – dar că, sigur nu este un dipozitiv care să explodeze.

Au existat sugestii că seamănă cu un obiect din popularul serial manga Dragon Ball sau cu un OZN

Sfera, care măsoară aproximativ 1,5 metri în diametru, a fost în centrul unor speculații de când a fost găsită pe plaja Enshu din orașul Hamamatsu, pe coasta Pacificului din această țară, potrivit presei locale.

Temerile că ar putea fi o mină rătăcită au fost înlăturate după ce experții au folosit tehnologia cu raze X pentru a examina interiorul obiectului și au constatat că acesta era gol.

Nu există indicii, de asemenea, că ar fi vorba despre un dispozitiv implicat în spionaj de către Coreea de Nord sau China.

Poliția a început să inspecteze sfera, care este de culoare maro-portocalie și prezintă ceea ce par a fi pete mai întunecate de rugină, după ce o femeie din zonă a observat-o pe nisip, la doar câțiva metri de țărm, în timp ce se plimba, a relatat Asahi TV.

Oficialitățile au izolat zona și au chemat experți în explozibili îmbrăcați în haine de protecție pentru a investiga mai departe, dar rapoartele spun că autoritățile încă nu știu ce este sfera sau de unde provine.

Fotografiile au fost trimise forțelor japoneze de autoapărare și pazei de coastă pentru o examinare suplimentară.

La un moment dat, poliția a blocat o rază de 200 de metri în jurul mingii, în timp ce experții încercau, fără succes, să rezolve misterul.

Au existat sugestii că seamănă cu un obiect din popularul serial manga Dragon Ball, alții au crezut că ar putea să fie vorba despre un OZN care a căzut din cer.

Imaginile televizate ale obiectului au stârnit speculații pe rețelele de socializare, venind la scurt timp după ce Japonia a declarat că „suspectează cu tărie” că mai multe baloane spion chinezești au fost observate deasupra teritoriului său în ultimii ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`