Balena care ar fi fost antrenată de ruși pentru a-i spiona pe norvegieni a trecut de partea ”inamicului”

Balena care ar fi fost antrenată de ruși pentru a-i spiona pe norvegieni a trecut de partea ''inamicului''
Foto: CNN

Balena albă descoperită în largul coastelor norvegiene și suspectată că ar fi fost antrenată de ruși pentru a-i spiona pe norvegieni a trecut de partea ”inamicului”. Mamiferul marin nu mai vrea să părăsească apele norvegiene, iar localnici s-au obișnuit cu el, notează CNN.

Unul dintre localnici a susținut că a căutat balena albă și chiar a găsit-o: ”a înotat spre barca mea, cu capul în afara apei, ca și când ar fi așteptat să-i dau instrucțiuni”.

Pe internet au fost postate mai multe fotografii în care balena e hrănită de turiști, se joacă și chiar se împrietenește cu un câine.

Balena albă a fost descoperită săptămâna trecută de către un pescar. El a rămas uimit când a văzut lângă barca lui mamiferul purtând un ham special pentru ataşarea echipamentelor electronice. Bărbatul a povestit presei norvegiene că balena avea un comportament ciudat în apropierea bărcilor. Experţii susţin că marina militară rusă antrenează balenele pentru a-i spiona pe norvegieni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Ministrul Sebastian Burduja a convocat Comandamentul Energetic „cu toți cei implicați în rezolvarea situației de la Galați”
23:33 - Procurorul cere șase ani de închisoare pentru Matteo Salvini, vicepremierul Italiei, în dosarul deschis în 2019. Premierul Giorgia Meloni a reacționat dur
23:12 - Bărbat arestat după ce și-ar fi agresat sexual fiica vitregă, în Dâmbovița
22:32 - Accident groaznic în județul Teleorman. O persoană a murit și alte cinci au fost rănite / Una dintre victime a fost preluată cu elicopterul SMURD
22:11 - Ministrul de externe din Israel îl acuză pe Josep Borrell că „amintește de cei mai răi antisemiți din istorie”. Șeful diplomației UE criticase un atac israelian din Gaza
21:39 - Nicolae Ciucă: Am ajuns la Galați, în zonele lovite de calamitate și voi rămâne aici peste noapte. Solidaritatea și compansiunea fac o comunitate puternică (FOTO, VIDEO)
21:18 - Inundațiile au făcut prăpăd în estul României. Imagini cutremurătoare din Galați, județul care se confruntă cu cea mai dificilă situație (FOTO)
20:58 - George Stângă (PNL), despre inundațiile din Galați: Zona nu este la primul eveniment de acest fel. Cei responsabili nu au învățat nimic. Prefectura și Consiliul Județean au dat dovadă de un amatorism ieșit din comun (VIDEO)
20:32 - România, victorie dramatică împotriva Chinei în Cupa Davis. Cezar Crețu a adus punctul decisiv, după un nou succes în trei seturi
20:14 - Cutremur sâmbătă în România