Badantă din Italia, milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Testamentul este atacat în instanță de nepoții bărbatului

Badantă din Italia, milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Testamentul este atacat în instanță de nepoții bărbatului
Badantă din Italia, milionară după moartea bătrânului pe care l-a îngrijit. Testamentul, atacat în instanță Foto: Pixabay

O badantă din Italia, care a îngrijit un om de afaceri, s-a învrednicit a fi unica moștenitoare prin testament și s-a ales cu un apartament extrem de scump după moartea bărbatului, scrie ilmessaggero.

Antea Placida Retta, o îngrijitoare italiancă în vârstă de 57 de ani, a fost trimisă în judecată după ce a rezultat că este unica moștenitoare prin testament a unui om de afaceri foarte bogat.

Mario Di Carlo, bogătașul de care avea grijă femeia, a decedat în 2017 la vârsta de 90 de ani

Badanta era deja  proprietara unui apartament în valoare de peste 2 milioane de euro, situat în centrul vechi al Romei, pe care afaceristul l-a trecut pe numele acesteia când el încă trăia.

Femeia a fost data în judecată de nepoții bărbatului, care au acuzat-o că ar fi profitat de momentele de vulnerabilitate ale milionarului italian, afectat de demență senilă. De asemenea, sub același pretext, judecat este și șoferul bărbatului, care în cele din urmă și-a regretat conduita și a hotărât să-i anunțe pe nepoții angajatorului său.

Conform acuzațiilor aduse, antreprenorul în domeniul sănătății, Mario Di Carlo, ar fi fost păcălit timp de șase ani, din 2009 până în 2015, de îngrijitoarea Antea Placida Retta.

„Putea să-i dea și genți Louis Vuitton, la banii lui era ca și cum i-ar fi dat bomboane, dar nu un apartament în centrul Romei. După moartea soției era foarte schimbat”, a spus un colaborator de-al său.

Badanta din Italia a ajuns milionară

Astfel, badanta rezulta ca fiind proprietara unui apartament în Largo del Nazareno , în apropiere de Fontana di Trevi, în valoare de 2.600.000 de euro, a unei polițe de asigurare de viață în valoare de 3 milioane de euro și în fiecare săptămână primea ca bani de cheltuială suma de 125.000 de euro.

Omul de afaceri a făcut cunoștință cu femeia la spital, unde era internată soția acestuia și i-a oferit un loc de muncă, fără gândul că femeiea ar putea profita de un moment de fragilitate al bărbatului care, în anul 2009, a început să dea primele semne de demență senilă.

Antea Placida Retta a câștigat încrederea lui Di Carlo și a reușit să obțină, potrivit acuzației, o serie de avantaje economice, până la numirea sa ca moștenitor unic, excluzându-i total pe cei trei nepoți.

Badanta a reușit să îl convingă pe afacerist să o adauge ca beneficiar la contul său bancar

Practic, badanta a devenit cotitular al contului bancar. Un acces gratuit la activele economice ale bărbatului care i-a semnat și cecuri în alb. Femeia ar fi virat în repetate rânduri bani rudelor sale și și-a acordat de una singură o indemnizație săptămânală de 125 de mii de euro.

Însă, ea nu a fost singura persoană care a profitat de situație. Șoferul omului de afaceri este acuzat că a primit mai multe cecuri în valoare de 74.000 de euro.

Sub acuzații a căzut și fratele badantei, care ar fi primit, în repetate rânduri cecuri în alb de la antreprenor și transferuri bancare de 15.000 de euro.

Inițial, doi medici de la Villa Delia au fost acuzați că ar fi falsificat certificatele referitoare la starea de sănătate a bătrânului, declarând că era capabil să înţeleagă ce se întâmplă în momentul semnării testamentului şi a procedat în mod conştient.

Procesul penal este încă în desfășurare, însă infracțiunile pentru cei doi medici și pentru fratele îngrijitoarei au fost prescrise.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)