Noi consecinţe ale ‘Înțelegerii Secolului’ semnată de Trump și Netanyahu: mai mulţi soldaţi israelieni au fost călcaţi de o maşină 

Noi consecinţe ale 'Înțelegerii Secolului' semnată de Trump și Netanyahu: mai mulţi soldaţi israelieni au fost călcaţi de o maşină 
Sursă foto: Twitter / @Reem_Gaza96

Cel puţin 12 militari în termen israelieni şi doi civili au fost răniţi, joi, la Ierusalim, după ce au fost loviţi aparent intentiont de o maşină, care ulterior a fugit de la faţa locului, relatează Reuters.

Incidentul a avut loc în apropierea cartierelor dominate de palestinieni, într-o zonă pe care aceştia ar dori-o inclusă într-un eventual stat palestinian.

Potrivit armatei israeliene, militarii respectivi se aflau într-un tur al oraşului, fiind aduşi la Ierusalim pentru a depunde juramentul şi pentru antrenament.

„Incidentul este investigat ca un atac terorist”, a precizat poliţia.

Acesta este, însă, doar unul dintre tot-mai numeroasele incidente care au loc între israelinei şi palestinieni.

În Cisiordania ocupată, de exemplu, un adolescent de 19 ani a fost împuşcat mortal de trupele israeliene în timp ce arunca pietre către acestea.

Iar marţi, gruparea Hamas a lansat un tir de rachete şi de mortiere asupra Israelului, atrăgând ripota aviaţiei acestuia, care a distrus un centru de fabricare al armelor.

Pe 29 ianuarie, preşedintele american Donald Trump şi premierul israelian Benjamin Netanyahu au semnat aşa-numita „Înţelegere a Secolului”, care al cărei rol ar fi, teoretic, de a rezolva conflictul palestiniano-israelian. Pactul a fost, însă, perceput negativ de cea mai mare parte a comunităţii internaţionale sau cel mult, cu rezerve. Practic doar Israelul i-a aprecizat prevederile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`