Ayatollahul Ali Khamenei le-ar fi ordonat forțelor iraniene să efectueze un atac „direct” asupra Israelului

Ayatollahul Ali Khamenei le-ar fi ordonat forțelor iraniene să efectueze un atac „direct” asupra Israelului
Liderul suprem iranian Ali Khamenei. Sursa foto: Hepta - DPA Images / Iranian Supreme Leader s Office

Ayatollahul Ali Khamenei le-a ordonat forțelor iraniene să lanseze un atac „direct” împotriva Statului Israel, după uciderea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, miercuri, la Teheran, au confirmat trei oficiali iranieni pentru The New York Times, potrivit Fox News.

Iranienii spun că liderul Hamas a fost ucis de Israel

Autoritățile iraniene susțin că forțele israeliene sunt cele care l-au ucis pe liderul Hamas. Armata israeliană a lansat marți un atac asupra Beirutului, capitala Libanului, însă nu a revendicat și nici nu a negat uciderea lui Haniyeh.

„Regimul sionist criminal, terorist l-a martirizat pe dragul nostru oaspete pe teritoriul nostru și ne-a provocat durere, dar a pregătit și terenul pentru o pedeapsă severă”, a amenințat Ali Khameni, miercuri, pe X, într-o postare în limba engleză.

„Martirul Haniyeh a fost dispus să își sacrifice onorabila viață în această luptă demnă de mulți ani. A fost pregătit pentru martiriu și și-a sacrificat copiii și persoanele dragi pe acest drum”, a adăugat Ayatollahul Iranului.

Liderul Hamas a fost ucis în capitala Iranului

Situația a fost comentată de Lisa Daftari, analistă de politică externă, pentru Fox News Digital.

„Nu este surprinzător că Liderul Suprem al Republicii Islamice promite să răzbune asasinarea lui Haniyeh. Haniyeh a fost oaspete al regimului, în vizită pentru învestirea noului lor președinte când a avut loc atacul. În ochii regimului, acesta nu numai că a fost un atac asupra Hamas sau Haniyeh, ci a fost un atac asupra Republicii Islamice de asemenea”, spune Lisa Daftari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră