Avertismentul premierului britanic, Boris Johnson, la Summitul G7: Este nevoie de o recuperare egală a statelor post-pandemie
Premierul britanic Boris Johnson a deschis vineri la o întâlnire a statelor G7, că lumea trebuie să învețe lecțiile pandemiei și să nu repete greșelile din ultima recesiune globală, când recuperarea era inegală în diferite părți ale societății.
Recuperarea post-pandemie, pe agenda discuțiilor
Johnson a spus că trebuie acordată o atenție specială acum modului în care liderii din Grupul celor Șapte țări industrializate lucrează împreună pentru a „reconstrui mai bine împreună”, subliniind că acest lucru ar trebui să se întâmple „într-un mod mai egal”.
Discuțiile sunt în curs de desfășurare cu membrii celor mai mari economii dezvoltate din lume, care au ajuns vineri în Cornwall.
Cel puțin unul dintre anunțurile care vor fi făcute la întâlnirea personală, primul din 2019, este un angajament de un miliard de doze de vaccin COVID-19 către națiunile care au nevoie de ele.
Președintele SUA Joe Biden, în prima sa călătorie în străinătate de la preluarea mandatului în ianuarie 2021, s-a angajat să doneze 500 de milioane de doze de vaccin COVID-19.
Se așteaptă ca liderii mondiali să facă pași fermi spre abordarea schimbărilor climatice.
De asemenea, se așteaptă ca liderii să aprobe o rată minimă a impozitului pe profit la nivel mondial după ce miniștrii de finanțe au convenit asupra unei rate de 15% în cadrul reuniunilor din weekend și au discutat o serie de probleme de politică externă.
Angajamentul asumat de statele G7
Statele membreG7se vor angaja să împartă cel puțin un miliard de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 cu statele sărace, a spus premierul britanic Boris Johnson.
Liderul britanic a făcut anunțul joi, afirmând că jumătate din doze vor proveni din SUA și cel puțin 100 de milioane din Marea Britanie.
Angajamentul premierului a venit după ce președintele americanJoe Bidens-a angajat să doneze 500 de milioane de doze de vaccin COVID-19 către comunitatea globală, dozele urmând să fie distribuite prin alianța COVAX, scrieeuronews.
Johnson și Biden au semnat, de asemenea, joi un angajament pentru a apăra „valorile durabile” ale Regatului Unit și ale Americii, la 80 de ani de la înființarea Cartei Atlanticului în 1941.
Președintele Franklin D. Roosevelt și Winston Churchill au semnat carta în timpul celui de-al doilea război mondial pentru a-și expune viziunea asupra lumii după conflict. În cele din urmă a condus la înființarea NATO și ONU.