Avertismentul ministrului german al Apărării: Rusia şi-a mărit considerabil producţia de armament şi ameninţă Republica Moldova, Georgia şi statele baltice

Avertismentul ministrului german al Apărării: Rusia şi-a mărit considerabil producţia de armament şi ameninţă Republica Moldova, Georgia şi statele baltice
Sursa Foto: Hepta.ro

Rusia își crește considerabil producția de arme pentru a-și susține invazia Ucrainei, în timp ce amenința și statele baltice, Georgia și Moldova, a declarat Boris Pistorius, ministrul german al apărării, într-un interviu pentru Welt am Sonntag, potrivit Reuters.

Între timp, Statele Unite își vor reduce probabil angajamentul militar în Europa, pe măsură ce se îndreaptă mai mult spre Indo-Pacific.

„Noi, europenii, trebuie să ne angajăm mai mult pentru a asigura securitatea pe propriul nostru continent”, a spus Pistorius, menționând totuși că ar fi nevoie de timp pentru ca regiune să își mărească propria producție de arme.

„Avem aproximativ 5-8 ani pentru a ajunge din urmă, în ceea ce privește forțele armate, industrie și societate”, a spus el.

Europa este clar că ar putea fi nevoită să compenseze și pentru ajutorul american pentru Ucraina dacă Washingtonul nu reușește să convină asupra unei noi finanțări, a adăugat el.

„Trebuie să ne dăm seama cum să ne instalăm cel mai bine pe flancul estic pe baza planurilor de apărare ale NATO”, a spus el, menționând că dorește să călătorească cât mai curând posibil în Polonia anul viitor.

Pistorius a spus că nu prevede deocamdată ca armata germană să repete misiuni la fel de mari precum cele pe care le-a efectuat în Afganistan și Mali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră