Avertismentul lui Bill Gates. Schimbările climatice vor agrava malnutriția

Avertismentul lui Bill Gates. Schimbările climatice vor agrava malnutriția
Sursa Foto: Hepta/ Pascal Bitz

Malnutriția este cea mai gravă criză de sănătate pentru copii la nivel mondial, iar schimbările climatice vor agrava situația, este avertismentul lui Bill Gates.

Tot mai mulți copiii vor suferi de malnutriție

Astfel, până în anul 2050, 40 de milioane de copiii vor suferi de malnutriție, iar 28 de milioane vor suferit de epuizare severă sau alte forme de malnutriție. Toate acestea probleme vor fi consecințele schimbării climatice, informează Gândul.

„Dacă nu primești alimentația corectă, atât în perioada intrauterină, cât și în primii ani de viață, nu te poți recupera niciodată complet”, a declarat Gates într-un interviu online.

Copiii pot fi mai vulnerabili la boli

El spune că alimentația corectă este esențială în dezvoltarea fizică și mentală a copilului, iar cei care nu primesc suficientă mâncare vor fi mai vulnerabili la boli precum malaria, rujeola, chiar și la moarte prematură.

„Aproximativ 90% din efectele negative ale schimbărilor climatice se manifestă prin sistemul alimentar. Există ani în care culturile eșuează din cauza secetei sau a excesului de ploi”, a spus Bill Gates.

În 2023, OMS a estimat că 148 de milioane de copiii au suferit de malnutriție și 45 de milioane de epuizare severă. De aceea, fundația Melindei și a lui Bill Gates, „Goalkeepers”, intenționează să aloce mai mulți bani, în ianuarie, pentru sănătatea globală, în jur de 8,6 miliarde de dolari.

Miliardarul a mai adăugat că lumea s-ar mai putea confrunta cu încă o pandemie, după cea de coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`