Avertismentul experților: Lista gustărilor care trebuie evitate după 40 de ani
Din păcate, prevalența gustărilor procesate cu calorii goale – care sunt întotdeauna atât de convenabile de luat și de plecat – sunt dăunătoare metabolismului, deoarece pot duce la creșterea în greutate și la alte probleme de sănătate. Valoarea lor nutritivă scăzută și densitatea calorică ridicată duc la supraalimentare și la un aport slab de nutrienți, împiedicând și mai mult eficiența metabolică și crescând riscul de boli cronice, potrivit shefinds.
Chipsuri de cartofi: Chipsurile de cartofi, o gustare populară de care se bucură oamenii de toate vârstele, sunt un prim exemplu de aliment cu calorii goale care poate contribui la încetinirea metabolismului. În ciuda texturii lor crocante și a aromei savuroase, chipsurile de cartofi oferă puțină valoare nutritivă, conținând un nivel ridicat de grăsimi nesănătoase, sodiu și carbohidrați rafinați.
Prajituri de patiserie: Cui nu-i place un tort de patiserie ambalat de la Little Debbie? Din nefericire, Lisa Richards, nutriționistă și creatoare a dietei Candida, avertizează împotriva produselor de panificație cumpărate din magazin din cauza ingredientelor lor dăunătoare. „Prăjiturile de patiserie sunt inflamatorii și dăunează sănătății intestinale datorită conținutului ridicat de zahăr și făină rafinată”, avertizează ea. „Aceste ingrediente contribuie la creșterea rapidă a zahărului din sânge, determinând eliberarea de insulină și potențial provocând inflamație cronică”.
Cereale pentru micul dejun: Multora dintre noi ne place să gustăm cerealele pentru micul dejun. La urma urmei, este crocant, zaharat și perfect pentru a-ți satisface pofta de dulce. Cu toate acestea, nutriționistul Krutika Nanavati spune că tot acel zahăr face din cereale o alegere proastă pentru sănătatea ta, mai ales dacă vrei să-ți menții intestinul sănătos și talia subțire.
Batoane granola cu ciocolată: Aceste batoane conțin adesea zaharuri rafinate și grăsimi nesănătoase, ducând la supraconsum. Ele sunt în esență batoane de ciocolată deghizate și pot provoca creșterea în greutate dacă sunt consumate în mod regulat.
Mixuri de fructe uscate și nuci cumpărate din magazin: În timp ce nucile sunt nutritive, fructele uscate și ciocolata adăugate cresc densitatea calorică și conținutul de zahăr, ducând la o potențială supraalimentare și creștere în greutate.
Înghețată: Bogată în calorii și zahăr adăugat, înghețata poate duce la creșterea în greutate și este adesea consumată cu toppinguri suplimentare bogate în calorii.
Produse din cereale rafinate: Pâinea albă, pastele și produsele de patiserie fabricate din cereale rafinate sunt lipsite de fibre și nutrienți, perturbând nivelul zahărului din sânge și al insulinei, ducând la depozitarea grăsimilor.
Snacks-uri din carne procesată: Gustările precum cârnații și carnea uscată sunt bogate în grăsimi nesănătoase și sodiu, contribuind la creșterea în greutate și la o sănătate metabolică precară.