Cercetările de la Universitatea Durham au descoperit că avertismentele privind impactul asupra mediului sau asupra sănătății au redus cu 7-10% alegerea meselor care conțin carne.
Oamenii sunt obișnuiți să vadă avertismente severe care îi avertizează despre riscurile potențial mortale pentru ei înșiși, pe pachetele de țigări. Acum, un studiu sugerează că o etichetare similară pe alimente i-ar putea ajuta să facă alegeri mai înțelepte nu doar cu privire la sănătatea lor, ci și la sănătatea planetei.
Cercetarea, realizată de cadre universitare de la Universitatea Durham, a constatat că etichetele de avertizare care includ o imagine grafică – similare cu cele care avertizează despre impotență, boli de inimă sau cancer pulmonar de pe pachetele de țigări – ar putea reduce selecția de mese care conțin carne cu 7-10%.
Este o schimbare care ar putea avea un impact material asupra viitorului planetei. Potrivit unui sondaj recent YouGov, 72% din populația Marii Britanii se autoclasifică drept mâncători de carne. Dar Comitetul pentru Schimbările Climatice (CCC), care consiliază guvernul cu privire la obiectivele sale zero, a spus că Regatul Unit trebuie să reducă consumul de carne cu 20% până în 2030 și cu 50% până în 2050.