Autoritățile franceze, în alertă după ce cazurile de COVID-19 au explodat într-o stațiune de nudiști

Publicat: 24 08. 2020, 17:58
Foto: Dertour

Autoritățile franceze sunt în alertă, după ce o stațiune de nudiști de pe Coasta mediteraneană a Franței a raportat o creștere a infectărilor cu coronavirus. În acest context, nudiștii au fost obligați să poarte cel puțin mască de protecție și să practice distanțarea fizică, au spus luni autoritățile sanitare, relatează Reuters.

Focar de OVID-19 într-o celebră stațiune de nudiști din Franța

Cazurile de coronavirus au explodat în Village Cap d’Agde, o stațiune pentru nudiști, au spus autoritățile sanitare din regiunea Occitania.

Rata de infectare a crescut de patru ori, aproximativ 30%, comparativ cu rata de 7% înregistrată la alte persoane din zonă care nu au vizitat stațiunea, au adăugat autoritățile.

Directorul autorității sanitare din regiune, Pierre Ricordeau, a spus că probabil distanțarea fizică nu a fost respectată acolo.

”Sunt infecții peste tot, inclusiv la oamenii care nu sunt libertini. Mesajul este același pentru toată lumea: purtați o mască, spălați-vă pe mâini, practicați distanțarea fizică, chiar dacă sunteți libertini sau nu”, a spus Ricordeau.

După teste, prefectura a cerut oamenilor să poarte măști, interzicând adunările de mai mult de 10 persoane.

Duminică, Franța a raportat aproape 5.000 de noi cazuri, un nou record de la ieșirea din carantină.

Avertismentul specialiștilor privind evoluția COVID-19

Celebrul medic francez Didier Raoult consideră că situația actuală este diferită de cea de acum câteva luni, când statul se afla în vârful epidemiei, scrie cnews.fr.

„Cu cât testezi mai multe, cu atât găsești mai multe cazuri”, a subliniat el, într-un interviu, înainte de a explica: „acele (cazurile, n.r.) pe care le găsim acum și cele pe care le-am găsit în februarie sau martie, nu mai sunt la fel”.

Potrivit profesorului, formele actuale de cazuri Covid-19 sunt mai „benigne”. Mai mult, Didier Raoult spune că „proporția de persoane internate este mult mai mică”.

Doctorul francez a spus că oamenii sunt tratați mai puțin bine dacă medicii intră în panică.

„Cu cât ne intrăm în panică, cu atât tratăm mai bine”, a spus el arătând în special „dezorganizarea” în gestionarea crizei.

„Nu organizăm o luptă cu frică. Trebuie să îi îndepărtăm pe cei care se tem și să îi punem pe cei care au curaj în față ”, a menționat el.