Austria constată scăderea cererilor de azil după introducerea de către Serbia a vizelor pentru India și Tunisia

Austria constată scăderea cererilor de azil după introducerea de către Serbia a vizelor pentru India și Tunisia
Introducerea vizelor de către Serbia pentru mai multe țări, inclusiv India și Tunisia, din cauza presiunii UE de a opri migrația ilegală, a fost apreciată de Austria care resimte primele efecte ale demersurilor de frânare a acordării de azil după scăderea evidentă a solicitanților de azil din Tunisia și din India.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne al Austriei, desfășurarea unor controale intensive ale poliției a fost crucială pentru scăderea ratelor de azil, relatează SchengenVisaInfo.com, citată de G4media.

„Eliminarea intrării fără viză pentru cetățenii indieni și tunisieni este o măsură importantă pentru a limita sfera de acțiune a crimei organizate – mafia traficului de persoane. Datorită scăderii puternice a numărului de solicitanți de azil tunisieni și indieni, frâna acordării de azil începe să aibă efect”, a menționat ministrul de Interne Gerhard Karner.

Potrivit oficialului, în perioada cuprinsă între jumătatea lunii decembrie și primele zile ale anului 2023, arestările legate de această problemă au scăzut cu 70%

Măsura introdusă de statul sârb a afectat grav baza de afaceri a mafiei traficului de persoane

Numărul de cereri de azil depuse de indieni și tunisieni în Austria a depășit 30.000 numai anul trecut, ajungând la 1.000 într-o singură săptămână, până la sfârșitul lunii octombrie.

Potrivit World Data Info, 39.867 persoane au solicitat azil în Austria pe parcursul anului 2021, 12.022 de cereri fiind acceptate și 9.297 refuzate. Rata totală de acceptare a fost de 56,4% iar principalele țări de origine pentru solicitanți au fost Siria (16.281), Afganistan (739), Maroc (1.920), Somalia (1.695), Pakistan (1.362), Irak (1.052) și Bangladesh (1.027).

Conform Trading Economics, numărul solicitărilor de azil în Austria a fluctuat în timpul anului, cele mai mari rate fiind înregistrate în octombrie (17.980) iar cele mai scăzute (3.105) în februarie. În perioada ianuarie – octombrie 2022, în Austria au fost depuse 89.210 cereri de azil.

Cea mai relevantă rută pentru Austria în 2022 a rămas ruta estică a Mediteranei, care pleacă din Turcia, Grecia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia, România și Ungaria, ajungând până în Austria.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:21 - Marcel Ciolacu: „Am votat pentru o Românie în care românii să aibă un trai decent și pentru o Românie a cărui președinte să muncească pentru țară și pentru poporul său” (VIDEO)
09:04 - Salvamont România a primit 17 de apeluri în ultimele 24 de ore. Au fost salvate 25 de persoane
09:00 - Ludovic Orban, înainte de a vota pentru prezidențiale: În ultima săptămână s-a lansat masiv o dezinformare. Este o minciună gogonată, să nu cumva să mă votați, să votați candidata pe care v-am rugat să o votați (VIDEO)
08:49 - Erupție vulcanică surprinsă din avion: Imagini spectaculoase filmate de pasageri (VIDEO)
08:22 - Alegeri prezidențiale 2024: Ce reguli trebuie să respecte românii care merg la vot
08:21 - Nicolae Ciucă a mers la vot: „Eu am votat pentru prosperitate, securitate și democrație. Am votat util pentru acel candidat care, într-adevăr, poate să reprezinte toate aceste valori ale democrației românești” (VIDEO)
08:10 - Lucian Bode și Robert Sighiartău au votat imediat după ce s-au deschis secțiile de vot: „Am votat omul căruia i se potrivește cel mai bine haina prezidențială” / „Am votat pentru un om care poate să facă față tuturor provocărilor prin care trece România” (VIDEO)
08:05 - Cutremur în România, duminică dimineață, în ziua alegerilor prezidențiale
07:39 - Referendum București: Secțiile de votare s-au deschis, cetățenii răspund la trei întrebări importante
07:15 - Alegeri prezidențiale 2024. S-au deschis secțiile de vot: Peste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi duminică la urne