Au escaladat violențele dintre Israel și Hezbollah. Val de atacuri în zona de graniță (FOTO, VIDEO)

Au escaladat violențele dintre Israel și Hezbollah. Val de atacuri în zona de graniță (FOTO, VIDEO)
captură X @nexta_tv

Violențele dintre Hezbollah și Israel au escaladat duminică, când organizația libaneză a atacat poziții israeliene cu drone explozive și rachete puternice, iar forțele israeliene au lansat lovituri aeriene asupra mai multor localități din sudul Libanului, relatează Reuters.

Violențele dintre Israel și Hezbollah au escaladat

Israel și Hezbollah, organizație libaneză șiită susținută de Iran, s-au atacat reciproc după izbucnirea războiului din Fâșia Gaza. Ostilitățile dintre cele două tabere au ajuns la un nivel fără precedent după 2006, dar s-au desfășurat în mare parte în zona de graniță.

Forțele israeliene au atacat aerian și localitatea Aitaroun, acolo unde au distrus sau avariat mai multe gospodării, susține agenția libaneză de presă, care nu a menționat dacă există și victime sau nu.

Hassan Fadlallah, politician din Hezbollah, susține că atacurile aeriene ale forțelor israeliene reprezintă „o nouă escaladare” la care grupul răspunde cu noi tipuri de atacuri, ținând cont de „natura armelor sau a locațiilor vizate”.

Anterior, armata israeliană spunea că „ținte aeriene suspecte” au traversat frontiera dinspre Liban și că două dintre ele au fost interceptate. Au fost răniți mai mulți soldați israelieni.

Avioanele de vânătoare ale forțelor israeliene au executat „o serie extinsă de lovituri asupra țintelor teroriste Hezbollah pe teritoriul libanez”, a mai precizat armata israeliană. Au răsunat sirenele în mai multe localități din zona de graniță.

Locuitorii din Beirut au observat pe cerul limpede ceea ce păreau a fi două avioane de război.

Hezbollah susține că atacurile sunt menite să îi sprijinie pe palestinienii din Fâșia Gaza.

Grupul își va continua eforturile „de a epuiza inamicul și nu se va opri decât dacă agresiunea împotriva Gazei și a Libanului se va opri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori