Atac cu rachete în nord-vestul Israelului, după ce liderul mișcării Hezbollah a amenințat cu o „ripostă inevitabilă”

Atac cu rachete în nord-vestul Israelului, după ce liderul mișcării Hezbollah a amenințat cu o „ripostă inevitabilă”
Sursa foto: media iraniană

Joi seară a avut loc un atac cu rachete de mare aploare în nord-vestul Israelului dinspre Liban. Cu câteva ore în urmă, liderul mișcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrallah, avertizase Israelul că va „lupta deschis pe toate fronturile”.

Atacul de joi seară ar putea fi primul răspuns în legătură cu moartea comandantului Fuad Shukr

Conform publicației The Times of Israel, atacul cu rachete din nord-vestul Israelului ar putea fi primul răspuns al mișcării libaneze cu privire la moartea comandantului său, Fuad Shukr, care a fost ucis într-un atac al israelienilor marți, la periferia de sud a Beirutului, capitala Libanului.

Mai multe filmulețe pe platforma X (fost Twitter) arată că sistemul israelian antiaerian Iron Dome a fost activat pentru a bloca un baraj de rachete, potrivit libertatea.ro. 

Armata israeliană a interceptat mai multe rachete

Armata Israelului a declarat între timp că a distrus un lansator de rachete în sudul Libanului și că a interceptat mai multe rachete lansate de Hezbollah. Din fericire, în urma atacului de joi seară nu au fost înregistrate victime.

„Inamicul trebuie să se aştepte la un răspuns inevitabil din partea noastră. Israelul nu ştie ce linii roşii a depăşit”, a spus Hassan Nasrallah într-un discurs televizat transmis în direct în timpul funeraliilor lui Fuad Shukr.

„Asasinarea lui Shukr nu a fost un răspuns la atacul cu rachete asupra oraşului druz Majdal Shams, în care au fost ucişi 12 copii, ci mai degrabă un act de război”, a adăugat el.

Gruparea şiită „plăteşte preţul pentru sprijinul său pentru Gaza şi poporul palestinian”. Cu toate acestea, Hezbollah a depăşit faza de sprijin, a adăugat Nasrallah, declarând „luptă deschisă pe toate fronturile” împotriva Israelului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`