Atac armat la un tribunal din Istanbul: Doi agresori ucişi, şase persoane rănite (VIDEO)

Atac armat la un tribunal din Istanbul: Doi agresori ucişi, şase persoane rănite (VIDEO)

Poliția turcă a ucis două persoane care ar fi atacat un tribunal din Istanbul în ceea ce autoritățile au etichetat drept „act terorist”, potrivit Aljazeera.

Atentat la un tribunal din Istanbul

În incidentul de marți dimineață au fost, de asemenea, rănite șase persoane, inclusiv trei ofițeri de poliție, au spus oficialii, dând vina pe gruparea armată de stânga Partidul/Frontul Revoluționar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C).

Ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya a declarat pe X că trăgătorii au fost uciși într-o luptă cu armă după ce au deschis focul asupra unui punct de control din apropierea curții Caglayan din Istanbul.

Suspecții, un bărbat și o femeie identificați doar ca EY și PB, erau presupuși membri ai DHKP-C, înrolați ca „grup terorist” în Turcia, a spus el.

DHKP-C a purtat o campanie împotriva statului turc încă din anii 1980.

Imaginile de la fața locului în urma incidentului au arătat o prezență puternică a poliției la intrarea în instanță, cu punctele de intrare și de ieșire închise.

Ministrul Justiției, Yilmaz Tunc, a declarat că procurorii au demarat o anchetă asupra atacului.

Val de atentate în Turcia

Atacul este cel mai recent care a lovit Turcia, deoarece războiul din Gaza răspândește tensiunile în Orientul Mijlociu. Urmează îndeaproape după alte câteva atacuri armate din Turcia.

Oameni înarmați mascați, pretinși membri ai ISIL (ISIS), au luat cu asalt o biserică din Istanbul luna trecută în timpul slujbei de duminică și au ucis o persoană. De atunci, autoritățile au arestat multe persoane pentru că bănuiau implicarea lor în atac sau legături cu grupul.

Gruparea armată Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care a purtat și o campanie sângeroasă împotriva guvernului turc de zeci de ani, a lansat un atac sinucigaș asupra clădirii Ministerului de Interne din capitala Ankara în octombrie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)