Atac al Rusiei în Siria. Zece persoane au murit, iar alte 30 au fost grav rănite

Atac al Rusiei în Siria. Zece persoane au murit, iar alte 30 au fost grav rănite
Avion de vânătoare Rafale. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Donal Husni

Rusia a efectuat miercuri, 16 octombrie, mai multe raiduri care au vizat zona orașului Idleb, situat în nord-vestul Siriei. Conform Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), în urma atacurilor aeriene zece persoane și-au pierdut viața, iar alte peste 30 au fost rănite.

Printre persoanele rănite sunt și 14 copii

„Numărul persoanelor ucise la Idleb a crescut cu zece civili, inclusiv un copil, din cauza atacurilor aeriene ruseşti asupra zonei rurale din Idleb”, a declarat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie, conform evz.ro. 

Conform informațiilor oferite de OSDH, printre persoanele rănite în urma atacurilor aeriene se numără și 14 copii. Atacurile rusești au vizat o fabrică de cherestea, un atelier de mobilă și o presă de măsline situate la periferia orașului sirian.

Autoritățile au declarat că atacurile au avut loc în timp ce lucrătorii se aflau la atelierul de mobilă. Căștile Albe, o echipă de voluntari umanitari, au recuperat corpurile celor decedați, conform surselor. Zece civili și-au pierdut viața, iar alți 32 au fost grav răniți în urma atacurilor.

Rusia nu a venit cu niciun comentariu privind acest atac

Armata rusă nu a venit cu nicio reacție cu privire la bombardamentele din Siria. Totuși, Moscova, un aliat principal al președintelui sirian Bashar al-Assad, este implicată militar în Siria din 2015 și a efectuat frecvent atacuri asupra pozițiilor rebele din nord-vestul țării.

Regiunea Idleb se confruntă constant cu tensiuni, deși există un armistițiu negociat între Rusia și Turcia, care este mereu încălcat. Regimul sirian, cu sprijinul forțelor ruse și iraniene, a reușit să recâștige controlul asupra unor mari porțiuni din teritoriu de la începutul conflictului, în 2011.

Această zonă rămâne ub controlul rebelilor din gruparea jihadistă Hayat Tahrir al-Sham (HTS). Conform OSDH, la începutul lunii septembrie a avut loc un atentat sinucigaș comis de această grupare, care a dus la moartea a doisprezece soldați sirieni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`