Astronauții au băut prima cană de cafea espresso preparată în condiții de gravitație zero, la bordul Stației Spațiale Internaționale
Bucurie pentru astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională. Aceştia pot să savureze o ceaşcă de cafea adevărată după ce au primit la bord o maşină concepută special pentru a face espresso în spaţiu.
Prima cană de cafea espresso preparată vreodată în condiții de gravitație zero a fost băută duminică, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), de italianca Samantha Cristoforetti, potrivit site-ului NASA.
Prima mașină de cafea care funcționează în condiții de gravitație zero a fost denumită ISSPresso și a fost elaborată de compania italiană din domeniul cafelei Lavazza, firma de inginerie Argotec și Agenția Spațială Italiană.
Mașina, care folosește capsule de cafea, produce o temperatură de 75 de grade Celsius și asigură aceeași presiune a apei ca o mașină obișnuită folosită pe Pământ.