O nouă ipoteză despre COVID-19, susținută de un laureat Nobel: „Coronavirusul, o creație chineză, realizată în special din molecule HIV”

O nouă ipoteză despre COVID-19, susținută de un laureat Nobel: Coronavirusul, o creație chineză, realizată în special din molecule HIV
FOTO: Hepta.ro

Profesorul Luc Montagnier argumentează faptul că COVID-19 ar fi o creație chineză, realizată în special din molecule HIV. Afirmațiile laureatului Nobel din 2008 reprezintă însă o provocare pentru comunitatea științifică.

Luc Montagnier este om de știință, în prezent pensionar, dar laureat al Premiului Nobel în medicină în 2008. Acesta este de părere că virusul bolii COVID-19 ar fi de origine umană și ar fi fost creat într-un laborator din Wuhan, relatează LeParisien. Mai mult decât atât, profesorul Montagnier ar susține că este vorba despre o ipoteză dovedită.

Ce legături ar exista între virusul HIV și COVID-19

Afirmațiile profesorului Luc Montagnier ar avea la bază la un studiu realizat de către matematicianul acestuia, Jean Claude Perez. El ar fi analizat cele mai mici detalii ale secvenței acestui virus. Astfel, profesorul Montagnier susține că SARS-CoV-2 ar conține particularități ale unui alt virus, acesta fiind HIV.

Mai mult decât atât, profesorul în vârstă de 87 de ani susține că un grup de cercetători indieni ar fi încercat să publice o analiză de același tip, însă l-ar fi retras ulterior.

Afirmațiile profesorului Montagnier sunt însă contrazise de către virusologul Anne Gofard, virusolog la Facultatea de Farmacie din Lille. Virusologul amintește că studiul biomatematicienilor indieni a fost invalidat de alte cercetări, care ar fi utilizat analiza genomului și au dovedit că nu există o secvență HIV, relatează sursa citată anterior.

Studiul matematic furnizat de către Perez i-a atras atenția și lui Etienne Decroly, cercetător în cadrul CNRS, care a dezvoltat următoarea analogie: „Secvențele unui virus corespund cu 30 de pagini dintr-o carte. Noi, oamenii de știință avem instrumente pentru a încerca să stabilim dacă un paragraf din această carte a existat vreodată în altă carte. Avem la dispoziție toate secvențele virusurilor cunoscute. În ceea ce privește asemănările cu HIV, este ca și cum cuvântul „pălărie” ar apărea de 4 ori în două cărți diferite. Putem din îmtâmplare să avem secvențe care să arate la fel de bine fără a demonstra modificări intenționate.”, a explicat acesta potrivit sursei citate mai sus.

Controverse privind provenineța COVID-19

Atât profesorul Montagnier cât și matematicianul Jean – Claude Perez sunt de părere că virusul ce cauzează COVID-19 a fost creat în interiorul unui laborator, relatează publicația franceză. Mai mult decât atât, profesorul în vârstă de 87 de ani este de părere că virusul ar fi fost realizat chiar în laboratorul din Wuhan, epicentrul pandemiei de COVID-19. Potrivit Le Parisien, în 2017, Nature ar fi menționat că după analizarea unui virus transmis de căpușe, cercetătorii chinezi ar putea fi interesați și de cei responsabili pentru SARS și Ebola, însă nimic nu a menționat și virusul HIV.

Cercetătorul Etienne Decroly contrazice însă afirmațiile profesorului Montagnier, explicând faptul că odată analizat SARS-CoV-2, nu există elemente care să demonstreze existența unor secvențe adăugate intenționat și se găsesc urme ale evoluției naturaleîn întregul genom, potrivit sursei citate mai sus.

Profesorul Montagnier a mai fi adăugat și faptul că noul coronavirus ar avea „mutații spectaculoase”, însă virusologul Anne Goffard îl contrazice, afirmând că „observăm contrar celor spuse de el, că virusul s-a schimbat foarte puțin de la apariția sa, așa cum ne așteptam.”, a declarat virusologul , bazându-se pe punerea la comun a mai multor cercetări realizate în mai multe țări, explică Le Parisien.

Goffard a mai afirmat și faptul că „Covid-19 suferă mult mai puține mutații ca virusul HIV, pentru că coronavirusurile se disting prin existența unei enzime ce are capacitatea de a corecta erorile care apar în timpul reproducerii.”

Profesorul Montagnier, în vârstă de 87 de ani nu ar face pentru prima data afirmații pe care oamenii de știință le contrazi, relatează publicația franceză. El ar fi unui dintre susținătorii controversatei teroii a „memoriei apei”, potrivit căreia apa ar putea avea capacitatea de a păstra proprietățile substanțeor cu care intră în contact.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:25 - Autospecială de poliție aflată în misiune, implicată într-un accident în București. O polițistă a fost rănită
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)