ACUZAȚII GRAVE la adresa Facebook: Teoria ascultării microfonului telefonului revine? Compania neagă vehement

ACUZAȚII GRAVE la adresa Facebook: Teoria ascultării microfonului telefonului revine? Compania neagă vehement

Brian Solis, un analist tech din California, a precizat că după ce a discutat cu un prieten despre finanțarea unui „barndominium”, i-au apărut pe Facebook reclame la barndominii de vânzare în Texas.

Mai exact Solis a susținut că în timp ce mergea cu mașina prin Texas și amicul îi povestea că vrea să cumpere o fermă, însă are probleme cu finanțarea fiindcă era considerată un ”barndominium” (combinație între hambar și condominium) și a menționat că partea care l-a uluit este că, deși nu mai auzise acest cuvânt vreodată și nu l-a căutat nici pe Google, când a coborât din mașină, pe Facebook i-au apărut reclame la barndominii de vânzare în Texas, potrivit USA Today.

Astfel, analistul a postat povestea pe net, alături de întrebarea „Cum este posibil așa ceva?”.

Așadar, teoria ascultării microfonului a revenit când prietenii lui i-au dat exemple de evenimente similiare din viața lor. O persoană i-a spus chiar cum fiica sa i-a arătat ceva ce a cumpărat, într-o discuție face-to-face, iar Facebook i-a afișat imediat pe telefon reclame la produse similare.

În schimb, ​Facebook a spus de multe ori că NU se folosește de microfonul telefonului pentru a asculta tot ce faci și pentru a da informațiile celor care plătesc pentru publicitate.

Și Mark Zuckerberg a negat în Congresul SUA, adăugând că este doar o teorie a conspirației.

„Domnule senator aș vrea să fiu cât se poate de clar. Vorbiți despre această teorie a conspirației care s-a tot răspândit, cea conform căreia ascultăm prin microfon tot ce se întâmplă și folosim în reclame ce aflăm. Ca să fie clar; permitem oamenilor să filmeze cu sunet clipuri și să le distribuie în rețea”, a explicat Zuckerberg, adăugând că acestea sunt cazurile în care Facebook utilizează microfonul telefonului.

De asemenea, și specialiștii consideră că acest lucru nu este necesar și nici posibil pentru că ar fi prea complicat din punct de vedere tehnic, iar Facebook, dar și Google, au atât de multe informații despre noi, încât ne pot livra reclame exacte și fără să fie nevoie să ne asculte telefoanele.

Însă, dacă încă există dubii în legătură cu acțiunile Facebook se pot accesa setările (reglajele) telefonului și să i se interzică permisiunea să utilizeze microfonul telefonului.

Sunt voci care spun că acționarea acestei setări nu schimbă nimic și Facebook continuă să ne spioneze.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`