AŞA ARATĂ RĂZBOIUL: Imagini ŞOCANTE cu un grup de kurzi care fluturau un steag alb, ciuruit de gloanțe într-un oraș turcesc (VIDEO)

AŞA ARATĂ RĂZBOIUL: Imagini ŞOCANTE cu un grup de kurzi care fluturau un steag alb, ciuruit de gloanțe într-un oraș turcesc (VIDEO)

Pentru mulţi dintre noi, războiul e reflectat doar în câteva zeci de ştiri care ajung zilnic din zonele de conflict ale Orientului Mijlociu. Pentru oamenii care însă trăiesc în localităţile distruse de conflictele interminabile, realitatea dură se traduce în scene zilnice cu oameni morţi sau răniţi şi împuşcături la tot pasul.

Acest lucru se poate observa într-un reportaj dramatic format din mai multe clipuri culese de pe Internet şi publicat de rt.com.  Acesta surprinde o scenă de război în oraşul turc Cizre, aflat la graniţa cu Siria şi dominat de kurzi. Un grup de persoane care aveau alături de ei un steag alb sunt prinse în plină zi într-un schimb de focuri de armă. Victimele sunt kurzi, iar atacatorii ar fi trupele turcești.

Imaginile postate pe internet arată un grup de oameni care împing pe stradă un cărucior cu ceea ce par a fi două corpuri acoperite. În imaginile respective, pereții pe lângă care merge grupul de persoane sunt ciuruite de gloanțe, iar în depărtare apare un tanc.

Oameni fluturând un steag alb într-un oraş kurd

#DIRECT_ONE_es5ax9#

Ulterior, în imagini se poate vedea un bărbat împuşcat, care pică într-o baltă de sânge, iar pe fundal se aud gemete şi strigăte disperate. Filmarea care surprinde momentele de după începutul schimbului de focuri conţine imagini absolut dramatice.

Începe schimbul de focuri de armă

#DIRECT_ONE_r6fpeo#

Sursa citată nu a putut verifica circumstanțele în care s-a întamplat incidentul, una dintre versiuni fiind aceea că, iniţial, civilii kurzi ar fi tras cu arma în trupele turcești. O a altă variantă a incidentului sugerează faptul că mai mulți militanți kurzi s-ar fi ascuns printre civili și ar fi deschis focul asupra turcilor, provocând un răspuns din partea militarilor.

Imagini şocante cu o persoană împuşcată

#DIRECT_ONE_3ot3y0#

De asemenea, în filmare nu apare nicio persoană înarmată.

Imagini dramatice la finalul atacului

#DIRECT_ONE_hm6oph#

Guvernul turc a lansat în august o operațiune militară în zonele în care kurzii sunt majoritari. Militarii au avut parte de ciocniri sângeroase cu luptători ai partidului muncitorilor (PKK), care este considerată o organizație teroristă în Turcia.

Peste 150 de civili și sute de luptatori ai ambelor tabere au murit până acum în acest conflict. Represiunea a fost criticată de organizațiile internaționale pentru drepturile omului , spunând că este o formă de pedeapsă colectică împotriva kurzilor.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie