Arme şi vehicule militare britanice ar putea fi produse în Ucraina sub licenţă. Dependența Ucrainei de livrările de armament occidental ar fi mult redusă

Arme şi vehicule militare britanice ar putea fi produse în Ucraina sub licenţă. Dependența Ucrainei de livrările de armament occidental ar fi mult redusă
sursă foto: captură YT

Armele și vehiculele militare britanice ar putea fi produse în Ucraina sub licență, ușurând dependența țării de livrările de arme de la aliații occidentali, a informat duminică ziarul Telegraph, potrivit Reuters.

Industria de apărare din Marea Britanie ar putea produce armament în Ucraina

The Telegraph a spus că directori din industria britanică de apărare au călătorit la Kiev pentru a discuta planurile de a înființa întreprinderi mixte pentru fabricarea de arme și vehicule la nivel local.

Producătorii din alte țări europene au avut, de asemenea, discuții cu Ucraina, a spus acesta, citând un director care a spus că există o cursă pentru a pune Marea Britanie „în fruntea listei”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a călătorit miercuri la Londra și Paris pentru a face apel pentru mai multe arme occidentale pentru a respinge invazia rusă, inclusiv avioane de luptă moderne și arme grele cu rază lungă de acțiune.

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak i-a spus că „nimic nu este în afara mesei” când vine vorba de furnizarea Ucrainei cu avioane pentru a lupta împotriva Rusiei, după ce a anunțat un plan de a începe antrenarea piloților ucraineni pentru a pilota avioane de luptă standard NATO.

Cu toate acestea, țările occidentale s-au oprit până acum înainte de a furniza avioane sau arme care pot lovi adânc în interiorul Rusiei.

Ca răspuns, agenția de presă TASS a citat ambasada Rusiei în Marea Britanie ca avertisment că orice livrare de avioane de luptă britanice în Ucraina ar avea ramificații militare și politice grave.

Orice joint venture între un producător de apărare și Ucraina ar avea probabil nevoie de aprobarea guvernului britanic, iar o astfel de mișcare ar antagoniza și mai mult Moscova, a spus Telegraph.

Între timp, directorul CIA, Bill Burns, l-a informat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu privire la planurile Rusiei pentru campania militară din primăvară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`