„Arme, arme, arme. Trebuie să folosim armele occidentale pe teritoriul Federației Ruse”, noul ministru de externe al Ucrainei își dezvăluie prioritățile

„Arme, arme, arme. Trebuie să folosim armele occidentale pe teritoriul Federației Ruse”, noul ministru de externe al Ucrainei își dezvăluie prioritățile
Sursa foto:: Hepta - Zuma Press / POU

Noul ministru de externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, nu a pierdut timpul în a-și clarifica prioritățile: „Sarcina numărul unu pentru diplomația ucraineană – de la ambasador la atașat – este să asigure capacitatea de apărare a Ucrainei. Arme, arme, arme”, a declarat noul ministru de externe într-un comunicat publicat vineri pe Facebook, anunță Politico.

Sybiha a fost adjunctul lui Yermak

„O prioritate fără îndoială este, de asemenea, eliminarea tuturor restricțiilor artificiale privind furnizarea de arme occidentale și utilizarea acestora pe teritoriul Federației Ruse”, a adăugat el.

Sybiha a fost numit noul ministru de externe al Ucrainei joi de parlamentul național, în locul lui Dmytro Kuleba, care conducea ministerul de externe din 2020, dar a fost demis miercuri, în timp ce președintele Volodimir Zelenski a început cea mai mare remaniere a guvernului său.

În timp ce Kuleba a fost probabil înlocuit din cauza unor discuții în dezacord cu puternicul șef de birou al lui Zelenski, Andri Yermak, succesorul său este puțin probabil să se confrunte cu această problemă: înainte de a fi promovat prim-viceministru pentru afaceri externe în aprilie, Sybiha a fost adjunctul lui Yermak.

Sybiha, în vârstă de patruzeci și nouă de ani, a fost ambasador al Ucrainei în Turcia în perioada 2016-2021 și, de asemenea, a lucrat în ambasada Ucrainei în Polonia în calitate de consilier-trimis în perioada 2008-2012.

Parlamentarii se așteaptă ca Sybiha să îmbunătățească serviciile consulare pentru refugiații ucraineni și cetățenii care locuiesc în străinătate, să găsească o modalitate de a-i aduce pe aceștia acasă ca să lupte pe front.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`