Armata Turciei și coaliția internațională au declanșat o operațiune de curățare a graniței cu Siria de militanți ai Statului Islamic: Tancuri turcești au trecut frontiera (FOTO, VIDEO)

Armata Turciei și coaliția internațională au declanșat o operațiune de curățare a graniței cu Siria de militanți ai Statului Islamic: Tancuri turcești au trecut frontiera (FOTO, VIDEO)
Foto: edam.org.tr

O operațiune militară care are ca scop ”curățarea graniței cu Siria” de militanți ai grupării teroriste Statul Islamic a fost lansată de armata turcă, având sprijinul avioanelor de luptă ale coaliției internaționale, condusă de SUA, informează Reuters, citând oficiali turci.Totodată, armata Turciei a declanșat o operațiune terestră pe teritoriul Siriei, zece tancuri trecând granița.

Potrivit unui comunicat oficial al biroului premierului turc, este vorba despre ”o operațiune militară vizând curățarea districtului Jarablos din provincia Alep de organizația teroristă Daesh (acronimul arab pentru Stat Islamic – n.r.).

Operaţiunea armatei turce din districtul Jarablos a început în timpul nopţii şi este menităsă "întărească securitatea frontierei" şi să prezerve integritatea teritorială a Siriei.

Armata Turciei și coaliția internațională au declanșat o operațiune de curățare a graniței cu Siria de militanți ai Statului Islamic: Tancuri turcești au trecut frontiera

#DIRECT_ONE_631vrg#

Turcia a reacţionat astfel după ce mai multe tiruri de mortiere şi rachete au vizat teritoriul său la Karkamis şi oraşul de frontieră turc Kilis. În acelaşi timp, sute de rebeli sirieni susţinuţi de Ankara se pregăteau de partea turcă a frontierei pentru o ofensivă vizând preluarea controlului asupra Jarablos, ultimul punct de trecere controlat de Statul Islamic la frontiera turco-siriană.

Pentru Turcia, această operaţiune este motivată de voinţa de a împiedica preluarea controlului asupra acestei localităţi de către miliţiile kurde şi de a "deschide un coridor pentru rebelii moderaţi".

Această operaţiune survine la mai puţin de o lună după vizita preşedintelui turc Recep Erdogan la Sankt Petersburg, unde împreună cu omologul rus Vladimir Putin au discutat despre o posibilă intervenţie în Siria împotriva Statului Islamic.

Foto:twitter.com/sputnik_fr

Urmăriți B1TV.ro și pe
`