Armata SUA și cea a României comandă sisteme Joint Assault Bridge, un vehicul pe șenile, montat pe șasiu de tanc Abrams / Contractul este evaluat la 49 de milioane de dolari

Armata SUA și cea a României comandă sisteme Joint Assault Bridge, un vehicul pe șenile, montat pe șasiu de tanc Abrams / Contractul este evaluat la 49 de milioane de dolari
Sursa foto: leonardodrs.com

Leonardo DRS va dezvolta și livra sisteme Joint Assault Bridge (JAB) pentru armata SUA și armata română (printr-un acord de vânzare militară străină).

Colectiv, contractul este evaluat la 49 de milioane de dolari, conform unui comunicat emis de furnizor la 22 august 2024, potrivit Army Tehnology.

JAB este un vehicul inginer pe șenile, blindat, montat pe un șasiu de tanc de luptă principal M1A1 Abrams modificat. Produsă de Leonardo DRS, divizia americană a companiei-mamă italiană cu același nume, platforma este concepută pentru a manevra mai liber forțele americane și aliate, cu capacități de legătură.

Mai exact, oferă o capacitate de trecere a pentru a traversa goluri umede sau uscate și libertate de manevră pe câmpul de luptă pentru a ține pasul cu operațiunile echipei de luptă a Brigăzii grele (ABCT) Abrams.

Unele dintre aceste unități de brigadă grea sunt încorporate în V-Corps (toate forțele americane de pe flancul estic al NATO). Contingentul are sediul în Poznań, vestul Poloniei. În special, există un centru regional de competență în același oraș care este specializat în operarea tancurilor Abrams. Acest lucru ar completa, desigur, utilizarea JAB-urilor în regiune.

Peste 100 de JAB au fost livrate forțelor în parteneriat cu armata SUA, potrivit Aaron Hankins, vicepreședinte senior și director general al unității Leonardo DRS Land Systems.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`