Armata rusă se pregătește de noi recrutări. Putin a semnat decretul

Armata rusă se pregătește de noi recrutări. Putin a semnat decretul
Sursă foto: Hepta - Alexey Maishev

Vladimir Putin a transmis luni că se așteaptă că efectivele armatei ruse să ajungă la 1,5 milioane de soldați până la 1 decembrie. Aceasta este a treia decizie în acest sens luată de liderul Kremlinului de la începutul conflictului în Ucraina.

Putin își dorește cu 180.000 mai mulți soldați decât în prezent

Noul decret presupune creșterea numărului efectivei armatei ruse cu 180.000 de soldați. Astfel, personalul armatei ruse va ajunge la 2,38 milioane de persoane, inclusiv personalul administrativ, potrivit aceluiaşi decret, potrivit antena3.ro. 

Ultimul decret emis de Putin în acest sens a fost în decembrie 2023, când a solicitat creșterea armatei cu 170.000 de militari, după ce ordonase în august 2022 creșterea cu 137.000 de soldați.

În septembrie 2022, liderul de la Kremlin a ordonat mobilizarea a 300.000 de rezervişti pentru susţinerea operaţiunilor militare pe frontul ucrainean. În perioada respectivă, acesta nu a mai cerut nicio altă mobilizare.

Efectivele Rusiei sunt de 700.000 de soldați în Ucraina

Deși 700.000 de militari ruși se află în misiunile militare din Ucraina, Kremlinul se confruntă de la începutul lunii august cu o ofensivă puternică în provincia de graniță Kursk. În acea zonă, armata rusă avea tineri recruți, slab formați, care au putut fi luați ușor prizonieri de către ucraineni.

Prin această ofensivă, Kievul a sperat ca Moscova să își mute trupele pe frontul din est al Ucrainei, dar armata rusă a continuat să câștige teren pe acel front. Volodmir Zelenski a transmis că Rusia ar fi redesfăşurat în Kursk circa 40.000 de soldaţi de pe frontul ucrainean, iar acest lucru a diminuat înaintarea rusă în estul Ucrainei.

Putin a afirmat că Kievul și-a slăbit forțele pe frontul din est în urma ofensivei din Kursk, ceea ce ar fi permis o înaintare mai uşoară a armatei ruse pe frontul ucrainean, mai ales în direcţia oraşului Pokrovsk.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)