Armata Chinei trebuie să devină un „Mare Zid de Oțel”, spune Xi Jinping

Armata Chinei trebuie să devină un „Mare Zid de Oțel”, spune Xi Jinping
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Lan Hongguang

China trebuie să își modernizeze armata pentru a o face un „Mare Zid de Oțel”, a declarat președintele Xi Jinping, în primul său discurs de după preluarea celui de-al treilea mandat de șef al statului, potrivit Sky News.

Xi Jinping: Armata Chinei trebuie să devină un „Mare Zid de Oțel”

Vorbind în premieră în al treilea mandat al său ca șef al statului, liderul chinez a pledat pentru sporirea capacității de apărare a securității naționale și de gestionare a siguranței publice.

„Securitatea este temelia pentru dezvoltare, stabilitatea este condiția prealabilă pentru prosperitate”, a declarat Xi Jinping, în încheierea sesiunii parlamentare anuale.

Partidul Comunist Chinez ar urma să consolideze instrumentele de supraveghere asupra chestiunilor de securitate. Xi Jinping a înlocuit oficiali de top din sector cu aliați de încredere.

Totodată, președintele Chinei a declarat că țara trebuie să se opună activităților secesioniste și pro-independență din Taiwan, o insulă autoguvernată pe care o revendică Beijingul, și că trebuie să se opună și ingerințelor externe.

China, a continuat el, trebuie să se bazeze mai mult pe sine și să aibă o putere mai mare în domeniul științelor și tehnologiei, în condițiile în care SUA i-a blocat accesul la mai multe tehnologii de ultimă oră.

Recent, Marea Britanie a promis că va investi 5 miliarde de lire sterline suplimentare în armata sa, ca parte dintr-o strategie actualizată pentru a contracara amenințările în creștere din partea Chinei și Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:24 - Aplicația Telegram a fost interzisă în Ucraina. Există riscul ca serviciile ruse să poată intercepta mesajele militarilor
16:10 - Construcții Erbașu: Contribuim activ la un viitor sustenabil. Anul acesta am finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde (FOTO)
15:58 - Sanda Nicola, fosta vedetă media, s-a alăturat Mișcării care-l susține pe Mircea Geoană pentru Președinție
15:56 - Un nou ciclon amenință Europa! Va aduce alte furtuni puternice. Au fost deja emise avertizări Cod roșu și portocaliu
15:54 - Dâmbovița: Un bărbat s-a stins din viață, după ce a fost acroşat de o basculantă
15:44 - Mircea Geoană, critici dure privind noua lege a pensiilor: „Am văzut calcule greșite, pensionari cu pensia tăiată la jumătate, inclusiv categoriile cele mai vulnerabile au fost nedreptățite”
15:44 - Newsweek: Pensionar „furat” la pensie. A pierdut 700 lei pentru că nu e pensionat pe legea nouă. Cât a lucrat?
15:36 - Firma de catering care a livrat alimente în școli din județul Mehedinți, amendată și închisă temporar de ANPC