Arabia Saudită deschide un magazin cu alcool, dar doar pentru diplomații străini nemusulmani

Arabia Saudită deschide un magazin cu alcool, dar doar pentru diplomații străini nemusulmani
Foto simbol: Pixabay

Arabia Saudită se pregătește să deschidă primul magazin care vinde alcool. Acesta se va afla în capitala Riad și va deservi doar diplomați nemusulmani, informează Reuters, care citează mai multe surse.

Primul magazin cu alcool din Arabia Saudită

Potrivit surselor citate, magazinul se va deschide în săptămânile următoare. Clienții vor trebui să se înregistreze printr-o aplicație pe telefon, să obțină un cod de la Ministerul de Externe și să respecte cotele lunare de achiziție.

Potrivit unui document, magazinul se va afla în Cartierul Diplomatic din Riad, unde locuiesc diplomații și sunt amplasate ambasade, și accesul va fi „strict restricționat” la non-musulmani.

Consumul de alcool, aspru pedepsit în Arabia Saudită

În Arabia Saudită, băuturile alcoolice sunt disponibile doar prin poșta diplomatică sau pe piața neagră. Consumul de alcool e pedepsit acolo cu sute de lovituri de bici, amenzi sau închisoare. Ca parte a reformelor din ultimii ani, în majoritatea cazurilor loviturile de bici au fost înlocuite cu închisoarea. Străinii care consumă alcool sunt deportați.

În ultimii ani, sub conducerea prințului moștenitor Mohammed bin Salman, Arabia Saudită a relaxat mai multe reguli stricte, cum ar fi segregarea bărbaților și femeilor în spațiile publice și interdicția ca femeile să obțină permise auto. De asemenea, țara s-a deschis turismului non-religios. Pe de altă parte, multe reguli rămân încă extrem de dure, multe drepturi sunt încălcate, femeile sunt discriminate, iar Mohammed bin Salman și-a consolidat puterea reprimând rivalii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`