Carnea de porc de pe piața din Statele Unite este contaminată în proporție de 69%, cu bacteria Yersinia enterocolita, relatează ABC News.
Bacteria este considerată periculoasă de experții de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, cei care au prelevat probe de la tipurile de carne de porc cumpărată de milioane de americani în toată țara.
În total, au fost examinate 148 cotlete de porc şi 50 de eşantioane de carne tocată.
Această bacterie, conform datelor furnizate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA, afectează mai mult de 100.000 de americani pe an.
În plus, fiecărui caz diagnosticat îi corespunde mai mult de 120 de cazuri nediagnosticate.
Medicii spun că simptomele bolii sunt destul de severe şi pot include febră, crampe şi diaree cu sânge.
Aproape 96% din probele examinate erau infectate cu Yersinia şi 11 % cu enterococi. Salmonella şi Listeria, două bacterii mai cunoscute şi mai frecvent întâlnite, au fost depistate doar în 4% din cazuri şi, respectiv 3%