Aproape 90 de oameni au murit în SUA, după furtunile puternice de iarnă care au lovit țara

Aproape 90 de oameni au murit în SUA, după furtunile puternice de iarnă care au lovit țara
sursă foto: captură YT

Aproape 90 de decese legate de vreme au fost înregistrate în SUA, după ce țara a fost lovită de furtuni puternice de iarnă în ultima săptămână.

Zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică în mai multe zone

Decesele includ cel puțin 25 de oameni în Tennessee și 16 în Oregon – care rămâne în stare de urgență în urma furtunilor severe de gheață.
Zeci de mii de oameni au rămas fără energie electrică în mai multe zone. Ploile de gheață vor continua până la mijlocul săptămânii.

Deși numărul morților a fost cel mai mare în Tennessee și Oregon, decesele au fost raportate și în Illinois, Pennsylvania, Mississippi, Washington, Kentucky, Wisconsin, New York, New Jersey și în alte părți.

Într-un incident din Portland, Oregon, miercurea trecută, trei persoane au murit electrocutate, atunci când vânturile puternice au rupt un cablu de curent electric și a lovit vehiculul în care călătoreau. Un copil care se afla în vehicul a supraviețuit.

Cinci persoane – majoritatea dintre ele presupuse a fi fără adăpost – au murit în doar patru zile în Seattle, potrivit Associated Press.

Americanii și-au făcut și stocuri de apă

În Mississippi, vremea a determinat oficialii să avertizeze șoferii să „conducă numai dacă este necesar” și „să fie atenți la gheață” pe drumurile statului. Colegiile și universitățile din stat au amânat întoarcerea studenților din vacanța de iarnă din cauza condițiilor.

Oficialii din Mississippi investighează, de asemenea, dacă zvonurile online despre posibile lipsuri de apă cauzate de furtuni i-au determinat pe rezidenți să stocheze apă în căzi. Mișcarea a provocat o scădere temporară a presiunii apei și robinete inutile pentru mii de locuitori din Jackson, capitala statului, care are probleme mai vechi cu apa.

Se pare că restaurantele și barurile din orașul din sudul SUA foloseau apă îmbuteliată pentru a servi clienții duminică, unele fiind nevoite să închidă sau să ofere meniuri modificate.

În toată țara, în New York, echipa Buffalo Bills NFL a fost – pentru a doua oară într-o săptămână – forțată să solicite ajutor fanilor pentru a scoate zăpada de pe stadionul echipei înainte de meciul de duminică cu Kansas City Chiefs.

După perioada de frig cumplit, meteorologii se așteaptă la un dezgheț brusc, unii dintre ei avertizând că aerul cald și ploaia ar putea provoca inundații în părți din Vestul Mijlociu și nord-estul SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`