Aproape 1.000 de români infectați cu coronavirus la abatorul din Germania. Autoritățile au reimpus izolarea locală

Publicat: 25 06. 2020, 12:00
Foto: Hepta

Aproape 1.000 de angajați români din cei 4.000 de la abatorul de carne din Germania, devenit cel mai mare focar de COVID al Europei, au fost confirmați cu coronavirus, transmite, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). În acest context, Germaniaa anunţat, marţi, că reimpune pentru prima oară o izolare locală, până la 30 iunie, în lupta împotriva Covid-19, în cantonul Gutersloh.

Aproape 1.000 de români infectați cu coronavirus la abatorul din Germania

Ministerul Afacerilor Externe anunță, joi, referitor la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul abatorului Tonnies din localitatea Rheda-Wiedenbrück că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români.

„Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română”, precizează MAE.

De asemenea, la nivel de land a avut loc o celulă de criză, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora. S-a stabilit în urma discuțiilor ce au avut loc miercuri o suplimentare a centrelor de testare, astfel încât, până la data de 3 iulie, să se știe cu exactitate numărul infectaților cu SARS-CoV-2.

Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea un număr de 3969 de cetățeni români.

Germania reimpune izolarea localădin cauza Covid-19

”Reintroducem o izolare în tot cantonulGütersloh”, cu 360.000 de locuitori, în vestul Germaniei, a declarat preşedintele-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet.

Această izolare – prevăzută într-o primă fază până la 30 iunie, va consta în limitarea strictă a contactelor între persoane, închiderea barurilor, cinematografelor, muzeelor şi interzicerea activităţilor de diverisment în spaţii închise.

De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infecție cu COVID-19, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

Între timp, miercuri, Ministerul român de Externe a anunțat că o sută de români din localitatea germană Magdeburg au fostdiagnosticațicu COVID-19, iar autoritățile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, sub paza poliției.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe mai precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective.

Jurnaliștii germani notează că România cere condiții mai bune de muncă în industria cărnii

Jurnaliștii germani precizează că autoritățile de la București au cerut condiții de lucru mai bune în industria cărnii.

Condiţiile de muncă existente în centre precum abatorul de la Gutersloh trebuie ”îmbunătăţite urgent”, a afirmat ambasadorul român Emil Hurezeanu, pentru grupul media Funke.

Jurnaliștii germani notează că România cere condiții mai bune de muncă în industria cărnii