Apărarea, la prima luare de poziție în procesul pentru demiterea lui Trump din Senatul SUA. Avocații președintelui cer achitarea imediată: „Ar fi o nesocotire a istoriei noastre”

Apărarea, la prima luare de poziție în procesul pentru demiterea lui Trump din Senatul SUA. Avocații președintelui cer achitarea imediată: „Ar fi o nesocotire a istoriei noastre”
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Stefani Reynolds

Avocații lui Donald Trump au afirmat, sâmbătă, în procesul din Senatul SUA pentru demiterea președintelui, că înlăturarea liderului de la Casa Albă ar stabili un precedent „foarte, foarte periculos” înainte de alegerile prezidențiale din finalul anului, relatează Reuters.

Pat Cipollone, consilier la Casa Albă și șef al apărării, le-a spus senatorilor că, prin demiterea lui Trump din funcție, le-ar nega alegătorilor dreptul de a-și da cu părerea asupra primului mandat, la alegerile prezidențiale.

În ceea ce a fost abia al treilea proces de destituire a președintelui din istoria SUA, democrații au argumentat că Donald Trump ar trebui demis din funcție pentru că a încurajat Ucraina să intervină în procesul electoral, presându-i liderii politici să găsească informații compromițătoare despre fostul vicepreședinte american Joe Biden, unul dintre cei care doresc să reprezinte opoziția la următoarele alegeri prezidențiale.

Apărarea a încercat să răstoarne acest argument și au lansat un avertisment asupra demiterii din funcție a unui președinte cu mai puțin de 10 luni până la următorul exercițiu electoral.

„Pentru cât vorbesc ei despre ingerințe în alegeri… ei sunt aici să pună în scenă cea mai mare ingerință în alegeri din istoria americană, iar noi nu putem permite ca acest lucru să se întâmple. Ar fi o încălcare a Constituției. Ar fi o neosocotire a istoriei noastre. Ar fi o încălcare a obligațiilor noastre față de viitor”, a spus Cipollone.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare