Anunţul SFIDĂTOR al Statelor Unite către Coreea de Nord

Anunţul SFIDĂTOR al Statelor Unite către Coreea de Nord
Foto: Kim Jong-un și Donald Trump (sursă foto: hepta.ro)

Statele Unite va menţine sancţiunile împuse Coreei de Nord chiar dacă au avut loc progrese în negocierile pentru denuclearizare, a precizat vineri Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, citată de Reuters.

„Continuăm să facem progrese. Continuăm să avem conversaţii. Statele Unite va continua să menţină presiunea şi sancţiunile asupra Coreei de Nord”, a precizatSarah Sanders.

Anunţul vine în ciuda unor avertismente, din noiembrie 2018, ale Phenianului cu privire la reluarea programului nuclear în situaţia în care Statele Unite nu va ridica sancţiunile economice.

Anunţul mai vine și în contextul pregătirii unui nou summit Coreea de Nord-Statele Unite, în cadrul căruia s-ar putea întâlni şi preşedintele american Donald Trump cu liderul sud-coreean Kim Jong-un. În situaţia în care întâlnirea chiar va avea loc, ea va fi a două dintre un lider nord-coreean şi unul american.

Problema sancţiunilor economice este una delicată pentru Coreea de Nord. Aceştia i-au fost impuse sancţiuni în mai multe rânduri, începând cu anii 1950′. Statele Unite stabilind un precedent în acest sens, unul urmat şi de Uniunea Europeană, Australia şi de ONU.

Ce fel de sacțiuni economice i-au fost impuse Coreei de Nord

Sancţiunile interzic importul de minerale din Coreea de Nord, restricţionează investiţiile străine şi ajutorul financiar în Coreea de Nord, interzice exportul de arme către Coreea de Nord, exportul de combustibil pentru rachete sau pentru avioane, exportul de bunuri de lux şi altele.

Unul dintre actele de sancţionare a Coreei de Nord au fost semnate în 2017, chiar de către Donald Trump.

Coreea de Nord este unul dintre cele mai sărace state din Asia, având un Produs Intern Brut (PIB) de doar 30,7 miliarde de dolari, potrivit datelor oferite de Japantimes. Cu toate acestea, dea lungul timpului, regimul comunist de la Phenian a preferat să investească o mare parte a resurselor sale limitate în armament şi în dezvoltarea unui program nuclear.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)
21:33 - Drama românilor din Valencia, la o lună după ce furtuna a distrus tot. „Nu mă gândeam că în Spania nu primeşti ajutor imediat”
21:09 - Drulă: Noi am vrea o alianță de dreapta dacă Bolojan preia PNL, cum spune toată lumea pe la colțuri / Programul PNL nu are nimic liberal, numai din astea ca la Ceaușescu / Nu cred ce spune Ciolacu, cred că el vrea toată puterea (VIDEO)
20:56 - Nicolae Ciucă: “Doar PNL poate sparge blatul toxic dintre PSD și AUR în turul I. Vă dau o veste, PSD va pierde încă o dată alegerile prezidențiale” / “Acest obiectiv a ajuns să fie obsesiv pentru ei” (VIDEO)
20:52 - Ciolacu: Am ajuns la Budapesta, unde vineri are loc o întâlnire decisivă pentru aderarea deplină a României la Schengen. Demersul nu e al vreunui partid anume, ci este al României
20:46 - Votarea va începe de vineri, în diaspora. Ce acte de identitate trebuie să aibă alegătorii la ei pentru a putea vota