Anul Nou Chinezesc 2024. Ce surprize aduce Anul Dragonului de Lemn

Anul Nou Chinezesc 2024. Ce surprize aduce Anul Dragonului de Lemn
Sursa foto: Pixabay

Se apropie Anul Nou Chinezesc, în această lună fiind sărbătorit Anul Dragonului de Lemn. Pregătirile sunt în toi pentru Festivalul Primăverii care va avea loc pe 10 februarie.

Anul Nou Chinezesc începe pe 10 februarie

Anul acesta, trecerea de la Anul Iepurelui la Anul Dragonului de Lemn va avea loc pe 10 februarie. Anul Dragonului de Lemn va fi un an al norocului şi al succesului. Totodată, pentru că lemnul este asociat cu dezvoltarea şi armonia, este un an bun pentru persoanele care vor să iasă din zona de confort, scrie Observatornews.

Data Anului Nou Chinezesc se schimbă în fiecare an, dar se încadrează întotdeauna între 21 ianuarie şi 20 februarie.

Conform calendarului chinezesc, Anul Nou începe în a doua Lună Nouă de după solstiţiul de iarnă.

Pe măsură ce această sărbătoare se apropie, vânzările de produse cu elemente specifice au avut o adevărată creştere.

În China, dragonul este considerat a fi un simbol al norocului, al puterii, dar şi al averii.

Tradiţii şi superstiţii de Anul Nou Chinezesc

China fiind un stat multinaţional, fiecare naţionalitate are tradiţii diferite în legătură cu Anul Nou. Însă, pentru toate naţionalităţile, masa din seara de Revelion, numită „Masa Reîntregirii”, reprezintă un moment important pentru fiecare familie.

Cina reuniunii, cea mai importantă masă a anului, are loc în seara zilei în care vechiul an se încheie, iar cel mai important fel de mâncare este colţunaşul.

Ulterior, în prima zi a noului an, oamenii se îmbracă cu haine noi, fac vizite rudelor şi prietenilor sau primesc invitaţi.

Chinezii consideră că ceea ce fac la începutul unui nou an le va influenţa norocul în anul care începe. A sta treaz în ajun şi a spune cuvinte de apreciere familiei/prietenilor, după ce ceasul bate miezul nopţii; dăruirea de pachete roşii copiilor şi bătrânilor pentru alungarea ghinionului (demon Nian); decorarea casei cu pomi de kumquat (care simbolizează bogăţia şi norocul); purtarea culorii norocoase şi consumul de alimente norocoase, cum ar fi găluştele de orez (unitate familială), alunele prăjite acoperite cu făină (vitalitate), fursecurile cu nuci (fericire) etc. sunt modalităţi populare de a asigura aducerea norocului în noul an. Mulţi copii chinezi poartă pălării sau pantofi cu imaginea animalului corespunzător noului an, pentru a avea noroc, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:37 - Copil, în stare gravă la spital, după ce a suferit un atac cardio-respirator. Băiatul era în excursie, la un parc acvatic din Oradea
18:33 - Suma uriașă transferată de Bashar al-Assad în Rusia după căderea regimului / Ofițerii din serviciile secrete de la damasc fac dezvăluiri incendiare
18:21 - Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim. Casa de Pensii a făcut anunțul: „Începând cu aceeaşi dată …”
18:11 - Ministerul Apărării avertizează asupra unei campanii masive de manipulări și dezinformări care circulă în spațiul public
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei
17:02 - Crimă în Sectorul 5 al Capitalei. Mama agresorului a sunat la 112 pentru a anunța fapta
16:56 - Gheorghe Ialomițianu: „Acest Guvern trăiește din împrumuturi și vă dați seama ce dobânzi plătim” (VIDEO)
16:51 - Bogdan Matei (PSD), despre problemele cauzate de softul Casei de Pensii: Sunt foarte multe probleme și, din păcate, pensionarii au de suferit. Statul român, prin anumite instituții ale sale, nu este pregătit de digitalizare (VIDEO)