Anna Netrebko, soprana rusoaică de renume internațional, concediată din cauza războiului din Ucraina, dă în judecată Met Opera din New York

Anna Netrebko, soprana rusoaică de renume internațional, concediată din cauza războiului din Ucraina, dă în judecată Met Opera din New York
Soprana invocă defăimare, încălcarea contractului și alte încălcări și cere sute de mii de dolari despăgubiri pentru că a ratat spectacole și repetiții, sursă foto: captură YT

Cântăreața de operă rusă Anna Netrebko a dat în judecată Metropolitan Opera din New York, după ce a concediat-o din cauza războiului din Ucraina.

Soprana de renume internațional cere daune de 360.000 de dolari

Procesul intentat de vedeta Operei, Netrebko, atât împotriva Met, cât și a managerului acesteia, Peter Gelb, a fost înregistrat vineri, la Tribunalul Districtual din Manhattan.

Soprana invocă defăimare, încălcarea contractului și alte încălcări și cere sute de mii de dolari despăgubiri pentru că a ratat spectacole și repetiții.

Femeia în vârstă de 51 de ani susține că Met i-a provocat „angoasă psihică severă și suferință emoțională”, inclusiv „depresie, umilință, jenă, stres și anxietate, precum și durere și suferință emoțională”, arată BBC.

Netrebko are și cetățenie austriacă și în 2014, a donat bani pentru un teatru din orașul Donetsk din estul Ucrainei, aflat sub controlul rebelilor, și a fost fotografiată ținând în mână un steag al rebelilor pro-ruși.

Soprana a condamnat războiul, dar nu a spus că-l urăște pe Putin

După ce Rusia a invadat Ucraina, în februarie 2022, ea a condamnat războiul dar Opera a concediat-o pentru că nu l-ar fi condamnat nominal pe președintele rus.

La începutul acestui an, Netrebko a depus și o plângere separată prin intermediul sindicatului care îi reprezintă pe artiștii de operă, American Guild of Musical Artists.

Un arbitru în această dispută a decis în februarie că Met a încălcat un acord contractual atunci când a anulat unele spectacole și i-a acordat o compensație de peste 200.000 de dolari.

De când a fost dată afară de la Met – unde a cântat timp de 20 de ani – Anna Netrebko a cântat în alte părți, inclusiv în Italia, în iunie, și are programate spectacole la Buenos Aires, Berlin, Viena, Milano și Paris.

De asemenea, ea ar trebui să cânte la Praga în octombrie, dar luna trecută viceprimarul orașului a cerut să se anuleze spectacolul.
Jiri Pospisil a declarat că s-a întâlnit cu oficialii ucraineni și a spus că Netrebko se află pe lista de sancțiuni a Ucrainei.

Producătorul care organizează evenimentul susține însă că soprana a condamnat războiul și că nu înțelege eforturile de a anula evenimentul, care este aproape sold out.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`