Ani întregi de durere pentru o femeie, după ce doctorii au uitat în ea instrumente medicale în urma unei operații de cezariană

Ani întregi de durere pentru o femeie, după ce doctorii au uitat în ea instrumente medicale în urma unei operații de cezariană
Foto: Pixabay

O femeie din Kerala, un stat din sudul Indiei, a trăit ani întregi de durere din cauza unei intervenții chirurgicale greșite. Aceasta vrea ca medicii implicați în acest caz să fie pedepsiți.

KK Harshina, de 31 de ani, a spus că a trăit ani întregi cu dureri insuportabile de stomac, iar după o radiografie pe care a făcut-o anul trecut s-a descoperit niște pense chirurgicale uitate în corpul ei, în urma unei operații de cezariană.

Pense chirurgicale în corpul unei femei, în urma operației de cezariană

Harshina a făcut ultima operație de cezariană pentru a-l naște pe fiul ei la Spitalul Colegiului Medical din districtul Kozhikode.

„Nu pot descrie durerea pe care am suferit-o timp de cinci ani”, a declarat femeia.

În urma operației chirurgicale, femeia s-a simțit tot mai rău, având dureri insuportabile de stomac.

„Când m-am plâns, medicii mi-au spus că am dureri pentru că am făcut a treia cezariană. Mi s-a mai spus că și alte femei sunt în aceeași situație”, a mai adăugat Harshina.

După mai multe controale, care au însemnat timp și bani cheltuiți, dar și durere, Harshina a aflat despre adevărata problemă abia în septembrie 2022, în urma unei investigații pentru o infecție urinară. O radiografie a arătat că în corpul ei se află o bucată de metal, potrivit digi24.ro.

În urma mai multor investigații, metalul s-a dovedit a fi o pereche de pense, de 6 cm lungi și 5 cm lățime. Acestea au fost folosite de medici pentru blocarea vaselor de sânge în timpul operației.

Spitalul Medical din Kozhikode a efectuat o anchetă internă, după ce Harshina a făcut o plângere către ministrul Sănătății din statul ei.

O anchetă guvernamentală a fost blocată, întrucât nu s-a putut urmări originea instrumentelor. Niciuna dintre cele două unități medicale în care femeia a fost operată nu le avea în inventar.

Săptămâna aceasta, în semn de protest, femeia a făcut greva foamei în fața spitalului. Ea cere conducerii ca cei vinovați să plătească.

Deși liderii opoziției locale au convins-o pe femeie să renunțe la greva foamei, ea continuă să stea în fața spitalului: „Voi rămâne aici până mi se va face dreptate”, a spus Harshina.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)