Angela Merkel, printre cele mai credibile personalități politice din Germania

Angela Merkel, printre cele mai credibile personalități politice din Germania
Cancelarul german Angela Merkel, se bucură de o credibilitate de 64%, cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, potrivit sondaj citat de AFP. Potrivit celui mai recent sondaj realizat de postul public ARD, Merkel...

Cancelarul german Angela Merkel, se bucură de o credibilitate de 64%, cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, potrivit sondaj citat de AFP.

Potrivit celui mai recent sondaj realizat de postul public ARD, Merkel este a doua personalitate politică preferată de germani, fiind devansată de ministrul Finanţelor, Wolfgang Schäuble, care are o credibilitate de 65%.

Liderii opoziţiei, Peer Steinbrück şi Frank-Walter Steinmeier, ocupă poziţiile patru şi cinci la capitolul credibilitate, cu 55%.

Arpoximativ 69% dintre persoanele intervievate apreciază că Angela Merkel este „un bun cancelar”, 85% cred că reprezintă bine Germania în lume, iar 55% apreciază că se comportă ca un politician „partisan”.

Pe de altă parte, rata de credibilitate a preşedintelui Christian Wulff (CDU), afectat de un scandal politico-financiar, este de 33%.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră