Veste bună pentru românii care vor să își caute un loc de muncă în străinătate. Angajatorii din Germania oferă 17 posturi, prin intermediul Eures România, conform datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
Din ce în ce mai mulți români au tendința de a părăsi țara noastră și de a pleca în străinătate pentru a putea obține un salariu mult mai bun. Din acest motiv, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunțat că Germania este în căutare de personal pentru mai multe posturi.
Joburile disponibile:
Potrivit ultimului anunț făcut public de către ANOFM, un român care are experiență și merge să lucreze în Germania, va primi 15 euro pe oră. Dacă facem o medie de 40 de ore pe săptămână, asta înseamnă că angajatul va pleca acasă săptămânal cu aproximativ 600 de euro, fără bacșiș, bineînțeles.
În principiu, o lună are patru săptămâni și jumătate, iar în urma unui calcul rapid, asta înseamnă că un ospătar ar putea primi în jur de 2.700 de euro lunar (600 x 4.5 = 2.700 euro). Cu siguranță, un astfel de salariu este mult peste media celui din România pentru un post similar. Dacă mai luăm în calcul și faptul că ospătarii fac un bacșiș destul de mare, atunci putem să deducem faptul că un român plecat în Germania va ajunge să încaseze peste 3.000 de euro în fiecare lună.
Germania nu este singura țară care are nevoie de români la muncă în această perioadă. Austria, Belgia, Olanda, Norvegia, Finlanda și Malta sunt dispuse să primească forță proaspătă de muncă din țara noastră, punând la dispoziție peste 300 de joburi din toate domeniile.
Austria: 57 locuri de muncă pentru instalator sanitar/aer condiționat, muncitor calificat în domeniul mecanicii; operator maşină; recepţioner; ajutor bucătar; bucătar; cameristă; barman; chef de rang/manager restaurant; ospătar/chelner; ajutor ospătar. Salariul cel mai mare poate ajunge în medie până la 2.600 de euro net;
Belgia: 40 locuri de muncă pentru muncitor necalificat în agricultură;
Olanda: 5 locuri de muncă pentru personal curăţenie;
Norvegia: 121 locuri de muncă pentru bucătar; manager departament; manager bucătărie; şofer de cisternă; brutar; patiser; chef; muncitor în producţia de crabi; muncitor în producţie;
Finlanda: 66 locuri de muncă pentru muncitor în producţia de cârnaţi; muncitor necalificat – culegător de căpşuni;
Malta: 3 locuri de muncă pentru topograf şi biolog marin