Anchetă pentru a afla soarta a doi britanici care au murit în Ucraina – familiile spun că ar fi fost „executați”

Anchetă pentru a afla soarta a doi britanici care au murit în Ucraina - familiile spun că ar fi fost „executați”

Chris Parry, în vârstă de 28 de ani, și Andrew Bagshaw, în vârstă de 47 de ani, au dispărut în ianuarie anul trecut, în timp ce încercau să evacueze civili de pe linia frontului de est.

Familiile vor să știe ce s-a întâmplat în realitate cu cei doi

O anchetă va dezvălui ce s-a întâmplat cu cei doi lucrători britanici care au murit în Ucraina – deoarece familia unuia spun că ar fi fost executați.

Chris Parry, în vârstă de 28 de ani, și Andrew Bagshaw, în vârstă de 47 de ani, au dispărut în ianuarie anul trecut în timp ce încercau să evacueze civili din Soledar, pe linia frontului de est, în timpul luptelor grele din jurul lor.

Se crede că cei doi au salvat sute de vieți, scoțând oameni din moloz în orașele și satele proaspăt eliberate.

În momentul în care au dispărut, biroul de externe al Marii Britanii a declarat că cei doi au fost uciși de un obuz de artilerie – dar familia lui Bagshaw a spus de atunci că rezultatele autopsiei dezvăluie un adevăr mai întunecat.

„Au fost executați”, a declarat profesorul Philip Bagshaw, tatăl lui Andrew, pentru Sky News din casa lui din Noua Zeelandă.
Referindu-se la o examinare post-mortem pentru Andrew, el a spus că rezultatele arată că fiul său a fost împușcat în tors și o dată în cap.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
09:03 - Protest extrem: Un jurnalist și-a dat foc în fața Casei Albe
08:40 - Diana Șoșoacă organizează un miting în București după ce i-a fost respinsă candidatura la președinție
08:19 - Constanța: Două persoane, găsite inconștiente pe trotuar după ce au căzut de la etaj
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă