Anatol Șalaru: „Nu este exclus să vedem atacuri masive ale Israelului asupra facilităților militare și nucleare din Iran” (VIDEO)

Anatol Șalaru: Nu este exclus să vedem atacuri masive ale Israelului asupra facilităților militare și nucleare din Iran (VIDEO)
Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova, a declarat pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, că SUA au moblizat cel mai mare portavion și un grup naval d eluptă nu pentru a interveni direct în conflictul dintre Israel și Hamas, ci pentru a transmite un avertisment către Iran și Hezbollah să nu se implice:

„Grupul naval trimis în Israel poate distruge armata mai multor țării deodată fără niciun fel de probleme. Dar e clar că nu va intra în luptă împotriva teroriștilor de la Hamas. Este acolo pentru a calma spiritele în zonă și pentru a avertiza Iranul să nu se implice și să nu lanseze atacuri pe teritoriul Israelului. Sau în cazul în care Hezbollah va intra în război, ceea ce va implica Libanul, deși Hezbollah nu este guvernul din Liban, dar controlează această țară și nu cred că Hezbollah are dreptul să implice Libanul într-un război împotriva Israelului și al SUA. Dar totusși dacă se va întâmpla acest lucru, SUA care au cu Israelul un acord militar se va implica și va calma spiritele”.

Anatol Șalaru nu exclude lansarea în următoarea perioadă de lovituri asupra țintelor din Iran:

„Părerea mea este că trebuie să existe circumstanțe foarte puternice pentru Hezbollah pentru a intra în război împotriva Israelului. Nu întotdeauna Hezbollah și Hamas au avut relații foarte bune. Unii sunt suniți, alții sunt șiiți, scopurile lor sunt diferite. Nu este exclus ca timp de o lună să vedem atacuri masive ale Israelului asupra facilităților militare și nucleare din Iran. Pentagonul a spus că ne mai desparte o săptămână până când Iranul va putea să aibă prima rachetă cu încărcătură nucleară. S-ar putea să se treacă la măsuri foarte dure, să fie distruse instituțiile de puteere din Iran și toate facilitățile militare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`