ANAT: Din cauza situației din sudul Israelului, recomandăm ferm tuturor agențiilor de turism să suspende trimiterea de turiști în această zonă

ANAT: Din cauza situației din sudul Israelului, recomandăm ferm tuturor agențiilor de turism să suspende trimiterea de turiști în această zonă
Huwara, teritoriile palestiniene, 6 octombrie 2023. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Ilia Yefimovich

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a anunțat că monitorizează situația din sudul Israelului și le recomandă „ferm tuturor agențiilor de turism să suspende trimiterea de turiști în această zonă în săptămânile următoare, până la stabilizarea situației”, transmite Agerpres.

„ANAT monitorizează cu atenţie şi preocupare situaţia din sudul Israelului”

Într-un comunicat transmis sâmbătă, organizația a precizat că monitorizează situația din sudul Israelului.

„Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) monitorizează cu atenţie şi preocupare situaţia din sudul Israelului, unde au avut loc atacuri ale grupării Hamas. În prezent, regiunea se confruntă cu o situaţie puternic conflictuală, iar siguranţa turiştilor reprezintă prioritatea noastră principală. În Israel a fost decretată stare de urgenţă, iar Ministerul israelian al Turismului recomandă evitarea tururilor în toată ţara. Pasagerilor care sosesc prin intermediul croazierelor li se recomandă să rămână pe nave, iar tuturor celorlalţi turişti, să stea în hotelurile lor”, spune ANAT.

ANAT a menționat că în Israel se află aproximativ 900 de români.

„La ora actuală, în Israel se află circa 900 de români, în marea lor majoritate pelerini, foarte puţini fiind veniţi pentru alte tipuri de pachete turistice. Dorim să informăm că, în principiu, turiştii aflaţi în Israel nu au raportat probleme majore, niciun turist român nu este rănit, iar autorităţile locale fac eforturi susţinute pentru a asigura protecţia cetăţenilor străini. Cu toate acestea, din cauza evoluţiei incerte a situaţiei în sudul Israelului, recomandăm ferm tuturor agenţiilor de turism să suspende trimiterea de turişti în această zonă în săptămânile următoare, până la stabilizarea situaţiei”, se mai arată în același comunicat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`