Ana Guțu, fostă parlamentară la Chișinău: Atât timp cât vor activa nestingherite pe teritoriul R. Moldova, partidele pro-ruse vor constitui o mare problemă pentru parcursul nostru românesc și european (VIDEO)

Ana Guțu, fostă parlamentară la Chișinău: Atât timp cât vor activa nestingherite pe teritoriul R. Moldova, partidele pro-ruse vor constitui o mare problemă pentru parcursul nostru românesc și european (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mihai Karaush

Atât timp cât vor activa nestingherite pe teritoriul Republicii Moldova, partidele pro-ruse vor constitui o mare problemă pentru parcursul românesc și european al statului, a declarat Ana Guțu, fostă membră a Parlamentului de la Chișinău, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Ana Guțu, pe B1 TV: Partidele pro-ruse dintotdeauna s-au opus integrării în UE

Întrebată dacă se așteaptă la acțiuni ale partidelor pro-ruse pentru destabilizarea puterii sau pentru perturbarea parcursului european, Ana Guțu a explicat: „Aceste partide pro-ruse dintotdeauna s-au opus integrării în Uniunea Europeană. Același Dodon, primarul actual al Chișinăului, Ceban, au votat împotriva semnării Acordului de Asociere. Atât timp cât vor activa nestingheriți pe teritoriul Republicii Moldova, ele vor constitui o mare problemă pentru parcursul nostru românesc și european”.

„De exemplu, în autonomia găgăuză actualmente are loc o competiție electorală pentru funcția de bașcan, adică lider al Găgăuziei, și toți cei opt candidați sunt favorabili Rusiei, sunt favorabili războiului lui Putin împotriva Ucrainei, sunt toți pro-est”, a adăugat Ana Guțu.

„Din punctul meu de vedere, este o mare greșeală politică să admiți participarea unor astfel de candidați, dar și existența nestingherită a acestor partide care fățiș afișează simpatia față de Rusia, în condițiile războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Din punctul meu de vedere, era nevoie de o lege organică, care ar pedepsi negaționismul, adică cei care neagă caracterul de apărare și de libertate al războiului Ucrainei, al luptei pe care o duce Ucraina la ora actuală, să fie interziși prin lege. Nu s-a făcut acest lucru și, după mine, e o greșeală”, a mai spus fosta parlamentară a Republicii Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`