Ambasadorul Israelului la ONU a purtat steaua galbenă, care amintește de Holocaust: „Niciodată din nou” (VIDEO)

Ambasadorul Israelului la ONU a purtat steaua galbenă, care amintește de Holocaust: „Niciodată din nou” (VIDEO)

Ambasadorul Israelului la ONU a purtat luni o stea galbenă pe piept în timp ce se adresa Consiliului de Securitate, anunțând că va purta semnul până când membrii organismului vor condamna „atrocitățile Hamas”, potrivit France24.

Ambasadorul Israelului la ONU a purtat o stea galbenă pe piept, amintind de atrocitățile din timpul Holocaustului

„Unii dintre voi nu ați învățat nimic în ultimii 80 de ani. Unii dintre voi au uitat de ce a fost înființat acest organism”, a spus reprezentantul Gilad Erdan, în timp ce denunța Consiliul de Securitate că „a rămas tăcut” cu privire la atacurile mortale fără precedent ale militanților palestinieni Hamas împotriva Israelului pe 7 octombrie.

Consiliul format din 15 membri, profund divizat, nu a adoptat o singură rezoluție cu privire la războiul de trei săptămâni dintre Israel și Hamas.

„Așadar, vă voi aminti. Din această zi, de fiecare dată când vă veți uita la mine, vă veți aminti ce înseamnă a rămâne tăcut în fața răului”, a spus ambasadorul.

„La fel ca bunicii mei și bunicii a milioane de evrei, de acum încolo echipa mea și cu mine vom purta stele galbene”, a spus el, ridicându-se pentru a aplica una inscripționată cu cuvintele „Niciodată din nou”, cu referire la stelele galbene pe care evreii au fost forțați să le poarte de către naziști.

Dar Erdan îl va purta „ca un simbol al mândriei”, a spus el.

„Vom purta această stea până vă veți trezi și veți condamna atrocitățile Hamas”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a numit atacurile din 7 octombrie cele mai grave împotriva poporului evreu de la Holocaust.

Timp de săptămâni, Consiliul de Securitate a fost sfâșiat de diviziuni asupra războiului și a impactului acestuia, respingând patru proiecte de rezoluție despre conflict.

Unele texte au fost blocate de Statele Unite, un aliat apropiat al Israelului, pentru că nu au menționat dreptul Israelului de a se apăra.

Un altul prezentat de americani a fost blocat de Rusia și China în special pentru că nu a cerut în mod clar încetarea focului.

În lumina impasului, Adunarea Generală a ONU a adoptat vinerea trecută cu o mare majoritate o rezoluție neobligatorie prin care se solicita un „armistiu umanitar imediat”, dar fără a menționa Hamas.

Israelul, prin vocea ambasadorului Erdan, a criticat dur textul, spunând că acesta „va dispărea ca o infamie”.

Philippe Lazzarini, șeful agenției ONU pentru refugiații palestinieni sau UNRWA, a declarat că asediul Gazei echivalează cu o pedeapsă colectivă a rezidenților săi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)