Ambasadorul Chinei în Israel, găsit fără suflare în locuința de lângă Tel Aviv. Anchetatorii investighează moartea prematură a lui Du Wei

Ambasadorul Chinei în Israel, găsit fără suflare în locuința de lângă Tel Aviv. Anchetatorii investighează moartea prematură a lui Du Wei

Du Wei, ambasadorul Chinei în Israel, a fost găsit mortîn apartamentul său dintr-o suburbie din Tel Aviv,numită Herzliya,potrivit presei internaționale.

Bărbatul în vârtsăde 57 de ania fost descoperit fără viață înpatul său, iar cauza morții sale nu a fost încă dezvăluită.

Du Weieraambasador din lunafebruarie,anterior fiind diplomat alChinei în Ucraina.

Ambasadorul era căsătorit și avea un fiu, însă nu se știe cu exactitate unde se află în acest moment.

Mai multe echipe de criminaliști și poliție s-au deplasat la fața locului, a declarat un purtător de cuvânt al poliției israeliene pentru Reuters.

Televiziunile israeliene spun că, potrivit primele informații date desurse medicale,Du a murit în somn din cauza unor cauze naturale.

Într-un mesaj publicat pe site-ul ambasadei imediat după numirea sa ca ambasador, Du a lăudat relațiile dintre „a doua cea mai mare economie din lume și Israel, națiunea de început”.

Relații dintre Israel și China sunt tensionate din cauza pandemiei de coronavirus

Moartea lui Du areîntr-o perioadă delicată pentru relațiile Israel-China, la doar câteva zile după vizitasecretarului de stat american, Mike Pompeo. Oficialii departamentului de stat au declarat că un subiect principal al discuției este preocupările Washingtonului în legătură cu relația comercială a Israelului cu China, invocând lipsa de transparență și practicile comerciale problematice.

La rândul său, șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a declaratcă există „dovezi clare” că pandemia decoronavirusîși are originea într-un laborator din Wuhan,China, ipoteză susținută, de altfel, și de Donald Trump.

„Există dovezi clare că de acolo a plecat”, a insistat secretarul american de stat într-o declaraţie pentru postul ABC.

Pompeo a vorbit despre dovezi „semnificative” și „enorme” că virusul a apărut într-un laborator Wuhan.

„Cred că întreaga lume poate vedea acum, amintiți-vă,Chinaare o istorie în a infecta lumea și a conduce laboratoare care nu corespund standardelor”, a declaratMike Pompeo.

Totodată, în urmă cu mai bine de o săptămână, jurnaliștii de laNew York Timesnotau că Uniunea Europeană ar fi slăbit criticile la adresa Chinei dintr-un raport privind practicile de dezinformare în contextul pandemiei deCOVID-19. Aceștia precizaru că modul în care documentul a fost revizuit de Bruxelles arată că Beijingul reacționează rapid și eficient pentru a opri criticile occidentale referitoare la răspunsul său la pandemie.

Beijingul a ascuns cu bună știință proporțiile epidemiei de coronavirus pentru a câștiga timp și a putea să achiziționeze astfel de pe piața internațională echipamentele medicale necesare în lupta cu virusul, informează Associated Press.

Documentul citat arată că deși în China exista deja o epidemie de COVID-19la începutul lunii ianuarie, autoritățile de la Beijing nu au informat Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu privire la dimensiunea crizei pentru a-și face o rezervă de materiale sanitare prin intermediul importurilor. Este vorba despre măști de protecție, mănuși, combinezoane și chiar ventilatoare. De altfel, în raportul DHS se vorbește despre intensificarea importurilor și reducerea în mod semnificativ a exporturilor de astfel de produse.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`