Ambasadoarea SUA: Mai trebuie parcurși pași importanți în următoarele luni pentru a stabili dacă România este eligibilă pentru Programul Visa Waiver

Ambasadoarea SUA: Mai trebuie parcurși pași importanți în următoarele luni pentru a stabili dacă România este eligibilă pentru Programul Visa Waiver
Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA în România. Foto: Ministerul Afacerilor Externe / Facebook

Mai trebuie parcurși pași importanți în următoarele luni pentru a stabili dacă România este eligibilă pentru Programul Visa Waiver, a declarat ambasadoarea SUA la București, Kathleen Kavalec, marți, după discuțiile purtate cu premierul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Ambasadoarea Kathleen Kavalec, despre intrarea României în Programul Visa Waiver al SUA

Ambasadoarea spune că „mai trebuie parcurși o serie de pași importanți în următoarele luni”.

„Suntem recunoscători pentru parteneriatul strâns cu Guvernul român în eforturile noastre comune de a aduce România în Programul Visa Waiver, care ar ajuta la facilitarea călătoriilor turistice şi de afaceri ale românilor în SUA fără a fi nevoie să solicite o viză. Programul este administrat de Departamentul de Securitate Internă al SUA şi are la bază eforturile de cooperare cu guvernele partenere pentru a asigura îndeplinirea cerinţelor de securitate a frontierei SUA. Mai trebuie parcurşi o serie de paşi importanţi în următoarele luni pentru a stabili dacă România este, de fapt, eligibilă pentru a participa la Programul Visa Waiver”, a declarat Kathleen Kavalec.

Noi consultări între guvernele din România și SUA

Kathleen Kavalec a precizat că vor avea loc noi consultări între cele două părți.

„Anticipăm că vor avea loc noi consultări între cele două guverne mai târziu în această toamnă, pentru a revizui respectarea de către România a unui număr de măsuri de securitate convenite anterior. În cazul unei decizii favorabile luate de Guvernul SUA pentru a include România în Programul Visa Waiver, anticipăm că va exista o perioadă de pregătire atentă şi de informare publică înainte de a fi implementate orice schimbări în cerinţele actuale de viză. Datele referitoare la rata de refuz a vizelor pentru toţi aspiranţii la Programul Visa Waiver sunt de obicei publicate nu mai târziu de ianuarie. Dacă toate condiţiile şi pregătirile vor fi realizate cu succes, programul ar putea intra în vigoare cândva în 2025”, a adăugat ambasadoarea Kathleen Kavalec.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`