Ambasadoarea Kathleen Kavalec: Avioanele F-35 vor oferi României capabilităţi de apărare aeriană de neegalat

Ambasadoarea Kathleen Kavalec: Avioanele F-35 vor oferi României capabilităţi de apărare aeriană de neegalat
Foto: Facebook / US Embassy Bucharest

Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, anunță că avioanele F-35 care urmează să fie achiziţionate, vor oferi României capabilităţi de apărare aeriană de neegalat.

Departamentul de Stat al SUA a luat o decizie de aprobare a unei posibile vânzări a 32 de avioane de luptă F-35A Lightning II către România, ceea ce va duce la o îmbunătăţire semnificativă a capabilităţilor de apărare şi la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite, anunță Ambasada SUA la București, potrivit Agerpres.

Achiziţionarea celor două escadrile va spori capacitatea României de a face faţă ameninţărilor de securitate în continuă evoluţie şi de a contribui la eforturile regionale de apărare.

„Acest angajament este o dovadă a parteneriatului puternic dintre cele două naţiuni şi demonstrează încă o dată că România este un lider în apărarea securităţii regionale. România este un aliat cheie al NATO în promovarea securităţii şi stabilităţii în regiunea Mării Negre şi nu numai. Avioanele F-35 vor oferi României capabilităţi de apărare aeriană de neegalat şi vor spori interoperabilitatea între forţele aeriene NATO”, a declarat Kathleen Kavalec.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`