Ambasada Rusiei la Washington acuză Casa Albă de crime de război după ce Joe Biden a anunțat că SUA va trimite bombe cu dispersie în Ucraina

Ambasada Rusiei la Washington acuză Casa Albă de crime de război după ce Joe Biden a anunțat că SUA va trimite bombe cu dispersie în Ucraina

„Casa Albă a mărturisit de fapt că a comis crime de război acceptând să trimită bombe cu dispersie în Ucraina”, potrivit unor declaraţii difuzate duminică seara de ambasada Rusiei în SUA, relatează Reuters.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc de folosirea bombelor cu dispersie

„Am urmărit cu atenţie declaraţiile făcute de purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, despre furnizarea de muniţii cu dispersie în Ucraina.

Oficialul a recunoscut de facto comiterea de crime de război de către Statele Unite în conflictul ucrainean”, a scris ambasada rusă pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Atât Rusia, cât şi Ucraina s-au acuzat reciproc de folosirea de muniţii cu dispersie în războiul din Ucraina.

Ucraina a promis săptămâna trecută că muniţiile pe care SUA au decis să le livreze Kievului nu vor fi folosite în Rusia.Statele Unite au anunţat vineri un nou ajutor militar pentru Ucraina în faţa Rusiei, inclusiv muniţii cu dispersie, depăşind un nou prag în tipul de armament furnizat Kievului.

Anunţul Washingtonului a atras critici puternice din partea ONG-urilor şi a pus într-o situaţie stânjenitoare ţările europene.

Aceste arme extrem de controversate pot dispersa până la câteva sute de încărcături explozive mici şi sunt acuzate că provoacă multe victime civile colaterale.

Ele sunt interzise în multe ţări, în special europene, semnatare ale Convenţiei de la Oslo din 2008, pentru care nici Statele Unite, nici Ucraina, nici Rusia nu au semnat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie