Altă capitală europeană care interzice închirierea trotinetelor electrice. Motivul care stă la baza deciziei

Altă capitală europeană care interzice închirierea trotinetelor electrice. Motivul care stă la baza deciziei
Sursa Foto: Freepik.com

O nouă capitală europeană a interzis închirierea trotinetelor electrice din cauză că siguranța pietonilor era pusă în pericol.

Fără trotinete electrice închiriate în Madrid

Primăria din Madrid a anunțat că retrage autorizația firmelor care închiriază trotinete în oraș. Jose Luis Martinez-Almeida, edilul capitalei spaniole, a transmis că pe primul loc este siguranța pietonilor, conform observatornews.

Măsura va intra în vigoare din luna octombrie. În Madrid, funcționează trei firme de închirierea trotinetelor: Lime, Dott și Tier Mobillity. Primarul a explicat că vehiculele pun în pericol pietonii, mai ales persoanele vârstnice, iar primăria nu va mai acorda alte autorizații.

Alte orașe în care sunt interzise

Trotinetele electrice au fost interzise și în Paris, Montreal, Las Vegas și New Orleas, iar în Barcelona, Toronto și New York nu au fost niciodată acceptate. În alte orașe există restricții severe pentru a limita numărul trotinetelor eletrice, dar și viteza acestora, ba chiar se interzice accesul lor pe trotuare.

Fenomenul trotinetelor electrice a luat amploare la finalul anului 2010 în marile orașe, fiind un mod facil de deplasare în orașele aglomerate. Dar, ele au fost rapid criticate din cauza numărului mare de accidente pe care le-au provocat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”