Alina Mungiu Pippidi, despre posibila retragere a lui Joe Biden din cursa prezidențială: „Decizia este deja luată” (VIDEO)

Alina Mungiu Pippidi, despre posibila retragere a lui Joe Biden din cursa prezidențială: Decizia este deja luată (VIDEO)
Sursa Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Gripas Yuri/ABACA

Politologul Alina Mungiu Pippidi a spus în emisiunea News Pass că decizia privind retragerea din cursa electorală a lui Joe Biden este deja luată, în condițiile în care actualul președinte a fost discreditat de marile grupuri mediatice prodemocrate:

“S-a ajuns în punctul în care indiferent care sunt problemele lui Joe Biden, care cred că există, această mobilizare a propriei lui tabere, mai ales a presei democrate și progresiste, care este extraordinar de puternică și de influentă în SUA contra lui îi aduce un prejudiciu gigantic.

În prima zi în care New York Times, grupul editorial spune că trebuie să te retragi, urmat de o serie întreagă de alte ziare influente trebuie să te retragi, pentru că practic în acel moment ești discreditat. Oamenii aceștia nu mai au cum să te susțină, unanimitatea a fost absolut zdrobitoare.

După părerea mea, decizia este deja luată indiferent de ce spun ei. Și în spatele lui Joe Biden sunt niște oameni, este familia care profită, și știm că a profitat foarte mult. Un clan întreg are zeci de milioane de dolari strânși din intermedieri care se referă și la companii chineze și la companii din Ucraina, care pe față suntem într-un război strategic. Fiecare om politic de acest nivel are în spate o mulțime de grupuri de interese.

Trump are în spate toată industria de petrol care a fost întotdeauna apropiată. Nu pleci că vrei tu”.

Spectacolul pe care SUA îl dă lumii este catastrofic, a mai precizat Alina Mungiu Pippidi:

“Joe Biden, după părerea mea este un om onorabil și un om cumsecade, dar nu are așa de mult de ales. Spectacolul pe care SUA îl dă lumii este catastrofic, la fel de mult ca cel cu Afganistanul. S-a ajuns ca democrația americană să dea un spectacol îngrozitor lumii șia cest spectacol slăbește tabăra noastră occidentală, într-un moment în care avem nevoie să fim puternici. Indiferent cum s-ar termina, interesul nostru este să se termine cât mai repede”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie