Alexei Navalnîi, urmărit îndeaproape de serviciile secrete înainte de presupusa otrăvire

Alexei Navalnîi, urmărit îndeaproape de serviciile secrete înainte de presupusa otrăvire
Sursa Foto: www.ziare.com

Liderul opozițieiruse, Alexei Navalnîi, care s-a îmbolnăvit grav după ce aliaţii săi cred că a fost otrăvit, a fost urmărit îndeaproape de serviciile secrete, înainte de presupusa îmbolnăvire, conform unui ziar rus, notează agenția de știri dpa.

Navalnîi, urmărit îndeaproape de serviciile secrete înainte de presupusa otrăvire

Înainte de a se prăbuşi în avion în timpul unei călătorii în Siberia, Navalnîi a fost urmărit de ofiţeri FSB (serviciul secret al Federaţiei Ruse) îmbrăcaţi în civil, iar deplasările sale au fost monitorizate îndeaproape prin intermediul CCTV (televiziune cu circuit închis), conform relatării ziarului Moskovski Komsomoleţ.

Reamintim faptul căNavalnîi a fost transportat sâmbătă în Germania cu o ambulanţă aeriană, pentru tratament.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, era în comă indusă în momentul în care a fost evacuat din oraşul siberian Omsk, iar spitalul Charite din Berlin nu a făcut încă niciun anunţ despre starea de sănătatea aoponentuluipreşedintelui Vladimir Putin şi militant contra corupţiei.

Incidentul ar fi avut loc în aeroport

Moskovski Komsomoleț a detaliat cronologia călătoriei politicianului înainte de a se îmbolnăvi, unde au stat atât el, cât și echipa sa. De asemenea, Moskovski a divulgat cu cine a vorbit și chiar ce amâncat în timpul călătoriei în Siberia, susțin surse neidentificate din cadrul serviciilor de securitatecare au recunoscut că l-au urmărit pe Navalnîi.

Conform surselorrespective,supravegherea activităților lui Navalnîi nu a dezvăluit contacte suspecte care ar putea fi legate de boala sa.

Pe de altă parte, serviciile de securitate sunt de părere că, în cazul în care Navalnîi chiar a fost otrăvit, incidentul a avut loc fie în aeroport, fie în avion, a mai scris ziarul rus.

Cu toate acestea, serviciile sercreteîncă așteaptă rezultatele testelor de laborator ale probelor prelevate de poliție din toate locurile pe care Navalnîi și echipa sa le-au vizitat în călătoria lor, inclusiv mostre de aer. Rezultatele inițiale sunt așteptate luni, urmând ca altele să fie gata mai târziu în cursul săptămânii, dar nu s-a specificat dacă vor fi făcute publice.

Mărturiile unei femei care a făcut un selfie cu Navalnîi înainte de a se prăbuși

O femeie care a făcut un selfie cuopozantulrus Alexei Navalnîi a povestit cum s-a prăbușit câteva minute mai târziu.

Navalnîis-a pozat cu o susținătoare cu câteva momente înainte de a-și ocupa locul din avion, transmiteDaily Mail.

Femeia a povestit cum bărbatul s-a ridicat să se ducă la toaletă și a început să urle „de parcă era un animal”.

„Erau doi tineri cu Alexei și strigau să nu închidă ochii și să respire. Nu părea o ființă umană după strigătele lui”, a mai povestit femeia.

AlexeiNavalnîi, avocat şi activist anticorupţie, a stat de mai multe ori la închisoare în ultimii ani pentru organizarea de proteste anti-Kremlin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`