Rusia: Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, ar fi fost OTRĂVIT. Medicii politicianului infirmă diagnosticul oficial

Rusia: Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, ar fi fost OTRĂVIT. Medicii politicianului infirmă diagnosticul oficial
Foto: Aleksei Navalnîi / Facebook

Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia, care a fost spitalizat duminică în urma unei reacţii alergice severe, ar fi putut fi otrăvit cu o substanţă chimică necunoscută, susține un doctor care l-a mai tratat în trecut pe politicianul rus și care a avut o scurtă întâlnire cu el.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

„Nu poate fi exclusă versiunea ca pielea şi mucoasa să fi fost otrăvite cu o substanţă chimică necunoscută în urma intervenţiei unui terţ”, a scris medicul-oftalmolog Anastasia Vasilieva pe Facebook.

SCANDAL MONSTRU ÎNTRE ANDREEA MARIN ȘI CORNELIA CATANGA! S-AU CERTAT CA LA UȘA CORTULUI! DE LA CE A PORNIT RĂZBOIUL

Ea, împreună cu încă un medic, a putut să-l vadă pe Navalnîi duminică după-amiază, şi susţine că tabloul clinic nu corespunde cu o reacţie alergică. Cei doi l-au putut examina rapid, întrucât li s-a spus să plece de către gărzile de securitate care asigură paza lui Navalnîi în spital, relatează Agerpres.

LACRIMI AMARE PENTRU MIHAI CONSTANTINESCU! S-A ÎNTÂMPLAT LA ORA 5:00 DIMINEAȚA! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

‘Aleksei nu a avut niciodată vreo alergie. Mai mult, el a mâncat aceeaşi hrană ca toţi ceilalţi deţinuţi cu care stă, nu a folosit niciun fel de produse cosmetice noi sau produse de îngrijire personală’, susţine Anastasia Vasilieva în aceeaşi postare pe Facebook.

‘Suscită îndeosebi îngrijorare ochiul său drept, care a fost într-adevăr salvat cu mare dificultate’, adaugă ea, referindu-se la incidentul din 2017 când lui Navalnîi i-a fost aruncată o substanţă verde pe faţă.

Cei doi medici ai lui Navalnîi au cerut forţelor de ordine să supună unei expertize chimice lenjeria lui Navalnîi, recomandând specialiştilor de la spitalul unde a fost internat să efectueze un examen mai amănunţit a eczemelor de la nivelul pielii şi să examineze la laborator o probă din părul său. În plus, ei au mai cerut să-i ofere de urgenţă asistenţă oftalmologică.

Medicii de la spitalul nr. 64 din Moscova, unde Aleksei Navalnîi a fost transportat duminică de la închisoare, au declarat agenţiei de presă Interfax că acesta a fost diagnosticat cu ‘urticarie’.

‘Navalnîi a fost adus la Camera de urgenţă în jurul orei (locale) 11:00. El a fost examinat de un medic terapeut care i-a pus un diagnostic preliminar – ‘reacţie alergică generalizată de angioedem, un tip de ‘urticarie”, a declarat pentru BBC în limba rusă medicul terapeut Eldar Kazahmedov.

Potrivit acestuia, opozantul rus a fost consultat ulterior de către imunologul-alergolog-şef de la Moscova, care l-a diagnosticat pe Navalnîi cu ‘dermatită în zona feţei şi angioedem (inflamaţie) în zona periorbitală’, ceea ce a condus la umflături şi erupţii cutanate pe faţă.

Medicul citat a mai spus că starea de sănătate a lui Navalnîi s-a ameliorat, iar luni se va decide dacă va fi sau nu externat pentru a fi dus la închisoare.

Purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîş, susține însă că medicul Eldar Kazahmedov a refuzat să comunice diagnosticul soţiei şi avocatului acestuia.

Navalnîi ispăşeşte de săptămână trecută o pedeapsă de 30 de zile de închisoare pentru lansarea unui apel la organizarea unei manifestaţii la Moscova – neautorizate – pentru a protesta faţă de refuzul puterii de a permite candidaţilor opoziţiei să participe la alegerile municipale din capitala rusă, preconizate să aibă loc la 8 septembrie.

În pofida interdicţiei, manifestaţia a avut loc sâmbătă în centrul Moscovei, iar forţele de ordine au arestat aproximativ 1.400 de persoane, într-una dintre cele mai importante acţiuni de represalii din ultimii ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`